Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:23 | 03/01/2017

Την πρόταση για δημιουργία ενός συμφώνου φιλίας Ελλάδας-Τουρκίας-Κύπρου, μια πρόταση που είχε διατυπώσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, αναμένεται να συζητήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προτεινόμενο σύμφωνο φιλίας θα υπάρχει, μεταξύ άλλων, πρόβλεψη μη επεμβατικών δικαιωμάτων μεταξύ των τριών χωρών. Ακόμη ενδεχομένως να περιλαμβάνει μηχανικό γραμματειακής υποστήριξης έτσι ώστε να υπάρχει αλληλοβοήθεια σε περιπτώσεις περιβαλλοντολογικών καταστροφών, απόπειρας τρομοκρατικής επίθεσης και άλλων ανάλογων δεινών.

Εν τω μεταξύ, μπαράζ τηλεφωνικών επαφών θα έχει ο πρωθυπουργός με ευρωπαίους ηγέτες  για το θέμα του Κυπριακού. Ειδικότερα, αναμένεται να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα 'Αγκελα Μέρκελ, ενώ επικοινώνησε ήδη με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τ. Μέι.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει αλλεπάλληλες κατ'ιδίαν συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis