Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:49 | 14/12/2018

Έφτασε στην κατεχόμενη Κύπρο το νέο τυφέκιο MPT-76, με το οποίο ξεκίνησε να εξοπλίζεται ο τουρκικός στρατός, ενώ δεκάδες χιλιάδες παρόμοιου τύπου όπλα αναμένεται να φτάσουν στο νησί μας το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής ιστοσελίδας «kibrispostasi», ο σχεδιασμός του εν λόγω όπλου ολοκληρώθηκε το 2014, ενώ πέρασε σωρεία εξετάσεων για να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του το 2016.

[custom:google-ads]

Όπως αναφέρεται το τυφέκιο «MPT-76», που παρασκευάζεται από το εργοστάσιο παραγωγής όπλων «Kirikkale» πέρασε και τα 42 τεστ που του έγιναν χωρίς κανένα σφάλμα, τόσο σε κρύο, ξηρό, αμμώδες και βροχερό περιβάλλον.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το εν λόγω τυφέκιο θεωρείται ως «το καμάρι της Τουρκίας», ενώ περιγράφεται αποτελεσματικό σαν το G-3, αξιόπιστο σαν το Καλάσνικοφ και πρακτικό σαν το Μ-16.

[custom:google-ads]

Το τυφέκιο έχει βάρος 4 κιλά και 180 γραμμάρια ενώ δέχεται σφαίρες 7,62 χιλιοστών. Παράλληλα ο δίποδας του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως χειρολαβή για καλύτερο κράτημα του όπλου κατά τη βολή.

25 χιλιάδες MPT-76 κατασκευάστηκαν από την Τουρκία τα οποία παραδόθηκαν στη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας, στον τούρκικο στρατό και στον κατοχικό στρατό στα κατεχόμενα.

Σε δηλώσεις του στον Τύπο, ο Γενικός Διευθυντής του εργοστασίου, Mehmet Ocakcioglu, είπε πως «μέχρι στιγμής έχουμε παραδώσει περίπου 25 χιλιάδες από τα όπλα μας. Έχουμε μια τελική παραγγελία 35 χιλιάδων για το έτος 2019. Στείλαμε το MPT-76 στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και στη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας όπως και στην Κύπρο. Αυτό το πυροβόλο όπλο αποτέλεσε πηγή υπερηφάνειας για εμάς. Έχουμε στείλει ένα περιορισμένο αριθμό όπλων που παράγονται από εμάς, τα MPT-76, MPT-55 και Bora-12 σε συγκεκριμένες χώρες για δοκιμές».

 tothemaonline.com

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis