Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:24 | 23/09/2019

Mπορεί κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να μην υπήρξαν συγκροτημένες πρωτοβουλίες για την αποσυμφόρηση των Κέντρων Υποδοχής προσφυγών ή προκειμένου να βρεθεί μία λύση για όλους όσους διέμεναν σε κατειλημμένα κτίρια κάτω από άθλιες – σε αρκετές περιπτώσεις – συνθήκες διαβίωσης, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κυρίτση να αντιδράσει στη σημερινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε υπό κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια λέγοντας πως δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

[custom:google-ads]

Οι εικόνες από το εσωτερικό του κτιρίου που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Οκταβίου Μερλιέ και Πρασσά, στην περιοχή των Εξαρχείων να αποτυπώνουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης για τους δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν βρει καταφύγιο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Γ.Α.Δ.Α - Μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό


Κληθείς να σχολιάσει το αν η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση του κτιρίου ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αρνητικά, εξηγώντας μάλιστα τους λόγους.

«Δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρόκειται για αντιπερισπασμό της κυβέρνησης μπροστά στο αδιέξοδο που έχει βρεθεί  με το μεταναστευτικό» ανέφερε ο κ. Κυρίτσης ο οποίος μάλιστα υποστήριξε – ούτε λίγο ούτε πολύ – ότι πρέπει να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση στα ιδιωτικά από τα δημόσια κατειλημμένα κτίρια .

«Να κάνουμε μία διάκριση ανάμεσα στις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. Είναι διαφορετικό όταν αυτές γίνονται  σε καταλήψεις ιδιωτικών χώρων όπου ένας ιδιοκτήτης καταφεύγει στις αρχές και είναι άλλο  όταν μιλάμε για κτίριο του Δημοσίου» σημείωσε ο κ. Κυρίτσης προσθέτοντας μάλιστα πως για τα κτίρια του Δημοσίου «δεν υποχρεώνονται από κάποιον να προχωρήσουν στην άρση μιας κατάληψης».

Πηγή:  tovima.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis