Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:17 | 10/04/2016

Ο Γιώργος Κυρίτσης κάλεσε τις αρχές της ΠΓΔΜ να αντιληφθούν τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση βίας προσφύγων και μεταναστών.

Στην πρώτη επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης, για τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στην Ειδομένη σήμερα, ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού για το προσφυγικό καταδίκασε τη χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ, ενάντια σε ευάλωτους πληθυσμούς.

«Η χρήση χημικών, σφαιρών από καουτσούκ και βομβίδων κρότου λαμψης από τις δυνάμεις της ΠΓΔΜ, άνευ διακρίσεων, εναντίον ευάλωτων πληθυσμών, και μάλιστα χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, είναι πρακτική επικίνδυνη και καταδικαστέα», δήλωσε ο κ. Κυρίτσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επίσης, κάλεσε τους πρόσφυγες να μην πιστεύουν τις φήμες και τις ψευδείς πληροφορίες που διακινούν με «εγκληματική ανευθυνότητα άγνωστοι» και να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές που εγγυώνται την ασφαλή μετακίνησή τους στους οργανωμένους χώρους προσωρινής φιλοξενίας.

Πρόσφυγες και μετανάστες άρχισαν να συγκεντρώνονται από το πρωί στην Ειδομένη, μετά από την κυκλοφορία φυλλαδίων χθες, που τους καλούσε σε μαζική απόπειρα διέλευσης των συνόρων. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, δεν άργησε να ανάψει η «σπίθα», με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια και τους Σκοπιανούς να προχωρούν σε χρήση χημικών και σφαιρών από καουτσούκ για να απωθήσουν τους πρόσφυγες, οι οποίοι έσπασαν ένα κομμάτι του φράχτη που υπάρχει στα σύνορα.


 

 

http://www.iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis