Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:49 | 23/12/2019

Τη θέση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα για την ομάδα ΔΕΛΤΑ υιοθετεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης. Ο κ. Κυρίτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε την ομάδα ΔΕΛΤΑ «χούλιγκανς με παπιά», υποστηρίζοντας ότι οι αστυνομικοί χτυπούσαν ανεξέλεγκτα.

Ο διάλογος του κ. Κυρίτση με τον δημοσιογράφο της τηλεοπτικής εκπομπής:

  • Κυρίτσης: Ναι, ήταν σαν χούλιγκαν με παπιά. Δεν είναι η ομάδα Δίας...Η Ομάδα Δέλτα είναι ΜΑΤ. Άλλο ΜΑΤ με παπιά και άλλο η Ομάδα Δίας, που είναι αστυνόμευση. Συμφωνώ απόλυτα με την εκτίμηση του προϊσταμένου τους υπουργού. Πέφταν με τα μηχανάκια μπροστά στο κόσμο ανεξέλεγκτα, Χτυπούσαν ανεξέλεγκτα, έχουν γίνει δίκες, υπάρχουν βίντεο. Και γι αυτό αποφάσισε ο κ. Τόσκας να διαλύσει την ομάδα.
  • Δημοσιογράφος: Η Ομάδα Δέλτα ήταν χούλιγκανς με παπιά;
  • Κυρίτσης: Ναι ήταν χούλιγκανς με παπιά. Γι αυτό συμφωνώ με την εκτίμηση Τόσκα για την διάλυση της ομάδας.

Στη συνομιλία παρενέβη και ο διευθυντής του γραφείο Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός, ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο πάνελ. «Τι σας κάνει εντύπωση. Πριν από μία εβδομάδα έλεγαν μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι, αυτοί που έχουν αστυνομικούς να τους φυλάνε. Τώρα ακούω ότι το κακό με την Ομάδα Δέλτα ήταν ότι ήταν ΜΑΤ. Συγνώμη όταν είχατε στήσει τα ΜΑΤ στου Μαξίμου σαν τέτρις δεν σας ενοχλούσαν; Και σας ενοχλεί η Ομάδα Δέλτα; Η οποία πήγαινε να κάνει την δουλειά της και να προστατεύσει τους πολίτες από τους μπαχαλάκηδες».

  • Κυρίτσης: Εγώ έχω δει την Ομάδα Δέλτα να την πέφτει σε συνταξιούχους.

Τόσκας: Κατάργησα την ομάδα ΔΕΛΤΑ γιατί ήταν μπαχαλάκηδες

Η τοποθέτηση Κυρίτση κυμαίνεται στο ίδιο μήκος κύματος με τα όσα είπε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος μιλώντας το Σάββατο σε εκπομπή του ΑΝΤ1, υποστήριξε πως διέλυσε την ομάδα ΔΕΛΤΑ «γιατί ήταν μπαχαλάκηδες».

«Εγώ την κατήργησα γιατί ήταν ομάδα μπαχαλάκηδων από την μεριά του κράτους» είπε ο κ. Τόσκας και η φράση του αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στους παριστάμενους στην εκπομπή.

«Απίστευτο!, Εργαζόμενοι μπαχαλάκηδες;» αντέδρασε ο παριστάμενος γγ του σωματείου ειδικών φρουρών Στρ. Μαυροειδάκος. Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης του ζήτησε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη.

Ωστόσο ο κ. Τόσκας επέμεινε στις θέσεις του, λέγοντας ότι «απόδειξη ότι τώρα δεν μπόρεσαν να φτιάξουν ομάδα Δέλτα».

Πηγή:  newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis