Κυριάκος Αμοιρίδης: Το τελευταίο ταξίδι του πρέσβη [ΦΩΤΟ]

Κυριάκος Αμοιρίδης: Το τελευταίο ταξίδι του πρέσβη [ΦΩΤΟ]
ΘΑ ΤΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κυριάκος Αμοιρίδης: Το τελευταίο ταξίδι του πρέσβη [ΦΩΤΟ]

Το τελευταίο ταξίδι στην πατρίδα για τον Κυριάκο Αμοιρίδη ξεκίνησε με μόνη συντροφιά την ελληνική σημαία με την οποία ήταν τυλιγμένο το φέρετρό του.

Ο αδικοχαμένος πρέσβης της Ελλάδας στην Βραζιλία ο οποίος δολοφονήθηκε από την σύζυγό του Φρανσουάζ και άλλους δυο συνεργούς θα ταφεί στην Θεσσαλονίκη σύμφωνα με την επιθυμία της οικογενείας του.

Στην επιμνημόσυνη τελετή στο Ρίο που τελέστηκε από τις βραζιλιάνικες αρχές προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη του εκλιπόντος πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη, παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών καθώς και τα μέλη του εκεί διαπιστευμένου Προξενικού Σώματος. 

Κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, έχει μεταβεί στη Βραζιλία ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αργεντινή Δημήτρης Ζεβελάκης ο οποίος έχει αναλάβει τον συντονισμό των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών για τον επαναπατρισμό της σορού του κ. Αμοιρίδη. Στο Ρίο βρίσκεται και κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διερευνήσει σε συνεργασία με τις βραζιλιανικές Αρχές τις σχετικές με την υπόθεση έρευνες.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ

 

newsit.gr