Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:58 | 04/12/2020

Χάρτες με… 2 ζώνες αποκλεισμού, αποτροπή υπαίθριου παζαριού και προσέλευσης πολιτών στον περίβολο του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας, περιλαμβάνει το επιχειρησιακό σχέδιο για την εορτή της Αγίας Βαρβάρας, με το βλέμμα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην θλιβερή επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ηχητικά σήματα περιπολικών, έλεγχοι πεζών και… μικροπωλητών, προσαγωγές ακόμη και συλλήψεις, αποτελούν τα τέσσερα στάδια κλιμάκωσης των αστυνομικών μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού.

 

Επόπτης… Υποστράτηγος

Συνεργεία πάταξης παρεμπορίου, στελέχη της Τροχαίας, Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, ΟΠΚΕ, ΔΙ.ΑΣ., ακόμη και ΜΑΤ ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για τον αποκλεισμό προσέλευσης πολιτών προς τον Ιερό Ναό, και τον αποκλεισμό μικροπωλητών που μπορεί να επιχειρήσουν να στήσουν τους πάγκους τους. Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας είναι το στοιχείο πως επόπτης εξέλιξης των μέτρων θα είναι… υποστράτηγος.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αρκετές μέρες τώρα έχουν έρθει σε επαφές με Μητροπολίτες και Ιερείς περιοχών που τις επόμενες ημέρες γιορτάζουν οι πολιούχοι των πόλεων τους, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί ότι οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών με το απαιτούμενο προσωπικό και θα παραμείνουν κλειστές και μετά το πέρας τους. Οι συναντήσεις επεκτάθηκαν, όσον αφορά την περίπτωση της Αγίας Βαρβάρας, με τον Δήμαρχο αλλά και με τοπικές οργανώσεις ΡΟΜΑ, που διαβιούν στην συγκεκριμένη περιοχή, λαμβάνοντας τη δέσμευση και από αυτούς, πως θα τηρήσουν τα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα.

 

Διαταγή και για… Γρηγορόπουλο

Δεν θα επιτραπούν συγκεντρώσεις-συναθροίσεις σε κανένα σημείο της Αθήνας, ενώ δεν θα υπάρξει αντίστοιχη… ανοχή με αυτή που επιδείχθηκε στον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, υποστηρίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των πρώτων συσκέψεων, που έγιναν χθες, για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφάλειας.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η έκδοση διαταγής από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη, με την οποία θα απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις για λόγους δημόσιας υγείας, όπως ακριβώς είχε γίνει και στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

 

Για την θλιβερή επέτειο έχουν γίνει κάποια καλέσματα από δικηγόρους, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, ακτιβιστές και άλλους, ώστε να τιμηθεί η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με την επισήμανση τήρησης των μέτρων προστασίας (μάσκες και κρατώντας αποστάσεις), στον τόπο της δολοφονίας του, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα. Μαθητές έχουν εξαγγείλει συγκέντρωση στα Προπύλαια το πρωί της Κυριακής και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου το απόγευμα στο ίδιο σημείο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, πως δεν θα επιτραπεί καμία συγκέντρωση σε κανένα από τα δύο σημεία και δεν αποκλείεται να βρεθούν σε αυτά αστυνομικές δυνάμεις πριν από εκείνους που θα θελήσουν να συγκεντρωθούν, ενώ η στάση των αστυνομικών ενδέχεται να είναι αυστηρότερη, συγκριτικά με αυτή την ημέρα του Πολυτεχνείου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis