Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:41 | 28/12/2014

 

Κόλαση φωτιάς από τα ξημερώματα στο επιβατικό πλοίο "Νorman Αtlantic" ιταλικής σημαίας που εκτελούσε δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Ανκόνα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του μεταξύ των ακτών Ιταλίας - Αλβανίας.

Στο πλοίο επιβαίνουν 411 επιβάτες και 55 άτομα πλήρωμα.

Αυτή τη στιγμή στον αέρα βρίσκονται για επιχείρηση διάσωσης:

2 Ε/Π ΑΒ 205 της ΠΑ
1 Ε/Π  S-70 του ΠΝ 
1 Α/Φ  C-130 


Παραδομένο στις φλόγες είναι από τα ξημερώματα το πλοίο Νόρμαν Ατλάντικ, με σημαία Ιταλίας, που είχε νοικιαστεί από την ΑΝΕΚ και είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με 411 επιβάτες και 55μελές πλήρωμα.
Το πλήρωμα είναι Ιταλοί και κανείς τους δεν μιλάει καμία άλλη γλώσσα εκτός από Ιταλικά με συνέπεια οι επιβάτες να μην μπορούν να συνεννοηθούν μαζί τους! 

Ενώ το πλοίο βρισκόταν έξω από τους Οθωνούς, στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής στο πάρκινγκ του καραβιού δυο φορτηγά έπιασαν φωτιά, η οποία γρήγορα επεκτάθηκε σε όλο το πλοίο! Την ώρα εκείνη στο πάρκινγκ του πλοίου βρίσκονταν 222 αυτοκίνητα.

Λιγότεροι από τους μισούς επιβάτες κατάφεραν να μπουν στις σωστικές λέμβους, άλλοι μέσα στον πανικό τους έπεσαν στη θάλασσα και οι υπόλοιποι περιμένουν βοήθεια στη γέφυρα του πλοίου.

Τρία πλωτά του Λιμενικού προσπαθούν να πλησιάσουν, όπως και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Στην περιοχή επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες αφού οι άνεμοι φτάνουν τα 8 μποφόρ και ίσως αργότερα να ενισχυθούν.

Δίπλα στο φλεγόμενο πλοίο βρίσκεται και ένα φορτηγό πλοίο, που προσπαθεί να περισυλλέξει από τη θάλασσα τους επιβάτες που έπεσαν μέσα στον πανικό τους. 

Στην περιοχή σπεύδει και ένα C130 που απογειώθηκε από την Ελευσίνα καθώς και δυο Chinook. 
Σε βοήθεια των επιβατών του πλοίου στην περιοχή πηγαίνουν και ιδιωτικά σκάφη από την Κέρκυρα.


 

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis