Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 11/01/2017

Αντιμέτωποι με πρωτόγνωρη ταλαιπωρία και καθυστέρηση λόγω της κακοκαιρίας είναι οι επιβάτες αμαξοστοιχίας Intercity του ΟΣΕ που ταξιδεύει από την Αθήνα προς της Θεσσαλονίκη.

Αρχικά το τρένο "κόλλησε" στον Δομοκό και έμεινε ακινητοποιημένη για περίπου τρεις ώρες, μέχρι να φτάσει η εφεδρική μηχανή από τον κοντινό σταθμό του Παλαιοφάρσαλου.

Η  μηχανή του συρμού βραχυκύκλωσε λόγω του ψύχους και δεν μπορούσε να λειτουργήσει, ενώ εκτιμάται πως έφταιγε και η κακή συντήρηση. Παράλληλα, λόγω του ψύχους είχαν παγώσει και τα "κλειδιά", με συνέπεια η μηχανή από το Παλαιοφάρσαλο να αργήσει πολύ να φτάσει.

Τελικά λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι το τρένο ξεκίνησε και πάλι μετά από τρεις ώρες ακινησίας, ωστόσο αφού διήνυσε λίγα χιλιόμετρα με τις εφεδρικές μηχανές που πήγαν στο Δομοκό από τον Παλαιοφάρσαλο, χάλασαν και οι δύο.

Οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ έδωσαν εντολή να κινηθεί τρίτη μηχανή προς το ακινητοποιημένο τρένο από το Λιανοκλάδι, η οποία έφτασε το εγκλωβισμένο τρένο και πριν από λίγο το προσέγγισε. Αυτή την ώρα, η αμαξοστοιχία κινείται με εξαιρετικά χαμηλή ταχύτητα και βρίσκεται στο ύψος της Καρυάς - εκτιμάται ότι μέχρι τις 6.30 το απόγευμα θα έχει φτάσει στο Λιανοκλάδι.

Όμως, στο σημείο που κινείται η συγκεκριμένη αμαξοστοιχία, η σιδηροδρομική γραμμή είναι μονή με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί και δεύτερο τρένο, το Intercity 52 που εκτελεί το δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα και έχει ακινητοποιηθεί στο Λιανοκλάδι, με άλλους 300 επιβάτες
Εκτιμάται ότι στην καλύτερη περίπτωση θα φθάσει στην Αθήνα με καθυστέρηση μιας ώρας, ενώ για να ξεκινήσει, θα πρέπει πρώτα να φτάσει στο Λιανοκλάδι το τρένο που είχε ακινητοποιηθεί στο Δομοκό!

Πηγή:  www.parapolitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis