Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:27 | 20/02/2016

Κόντρα διαρκείας στη συζήτηση για το παράλληλο πρόγραμμα προκαλεί το προσφυγικό ζήτημα. Ο υπουργός Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας απαντώντας στην κριτική του Βασίλη Κικίλια (ΝΔ) ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει στην τύχη του το Καστελόριζο, αντέτεινε ότι «τα αντανακλαστικά που επιδείξαμε ήταν άμεσα».

Ο υπουργός μίλησε για «σχετική κινητικότητα» σε ότι αφορά τις μεταναστευτικές ροές προς το ακριτικό νησί και υποστήριξε ότι η είσοδος των προσφύγων είναι «σχετικά αυξημένη». Γνωστοποίησε ότι χθες κατέπλευσε στο Καστελόριζο πλοίο που πήρε όλους τους ταυτοποιημένους μετανάστες, πάνω από 400 άτομα, ενώ σήμερα τα ξημερώματα πήγε και το νεότευκτο πλοίο του Λιμενικού αλλά και ακόμα ένα πλοίο που θα πάρει ακόμα 300 άτομα.

«Τι άλλο να πω. Εννοείται ότι το προσφυγικό ζήτημα δεν είναι σε θέση να το λύσει από μόνος του ο ελληνικός λαός», είπε ο κ. Δρίτσας και αναφερόμενος και στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής μίλησε για μια Ευρώπη που αποδομείται με φωνές που θέλουν να κλείσουν τα σύνορα. «Όλα αυτά πρέπει να συνυπολογίζονται», κατέληξε.

Νωρίτερα ο κ. Κικίλιας είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για ολιγωρία, τονίζοντας ότι οι πρόσφυγες στο Καστελόριζο είναι τριπλάσιοι από τους μόνιμους κατοίκους.

 

 

http://www.thetoc.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis