Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:44 | 21/01/2021

Παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Κορινθίας κ. Χαράλαμπου Τετράδη και σε συνεργασία με το Διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου κ. Γρηγόρη Καρπούζη, ξεκίνησε χθες το πρωί της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου 2021  ο εμβολιασμός των αστυνομικών της Κορίνθου.

Πρώτοι εμβολιάστηκαν πέντε (5) άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ενώ σήμερα Πέμπτη 21 Ιανουαρίου εμβολιάστηκαν είκοσι (20) και ο εμβολιασμός συνεχίζεται.

Προηγούνται  οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και όλοι οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής.  Αφού εμβολιασθούν και οι υπόλοιποι αστυνομικοί, τελευταίος θα κάνει το εμβόλιο ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Τετράδης.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Τετράδης ήταν παρών και ευχαρίστησε δημόσια το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Καρπούζη αλλά και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν στην καταπολέμηση της πανδημίας. Αναφέρθηκε δε, στην υπερπροσπάθεια των συναδέλφων του αστυνομικών όλης της Κορινθίας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και στο πλευρό των πολιτών τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα λόγω του κορονοϊού.

 

Σύμφωνα με το σχεδιασμό προτεραιότητα εμβολιασμού ανάμεσα στο προσωπικό έχουν αστυνομικοί άνω των 30 χρόνων, οι ευπαθείς ομάδες, οι μεγαλύτερες ηλικίες αστυνομικών και κυρίως εκείνοι που υπηρετούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής.

Μάλιστα, το περασμένο Σάββατο, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., εκδόθηκε διαταγή, με την οποία ζητούσε από τους διευθυντές όλων των αστυνομικών διευθύνσεων της χώρας να υποβάλλουν συγκεντρωτικές καταστάσεις του προσωπικού που επιθυμεί να εμβολιαστεί, με καταληκτική ώρα και ημερομηνία, στις 20:00 το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, προκειμένου να βρίσκονται σε αναμονή από χθες το πρωί. Ο αστυνομικός που επιθυμεί να εμβολιαστεί αναγράφει στο σχετικό υπόδειγμα το ονοματεπώνυμο, τον αριθμό ΑΜΚΑ, τον ταχυδρομικό κώδικα διαμονής του προκειμένου να αντιστοιχηθεί με τον Τ.Κ του εμβολιαστικού κέντρου, και τηλέφωνο επικοινωνίας μαζί του.

Στην διαταγή αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«… οι εν λόγω καταστάσεις θα αποσταλούν στο Υπουργείο Υγείας, προς έγκριση και χορήγηση δυνατότητας εμβολιασμού σε συγκεκριμένα κέντρα ανάλογα με τον δηλωθέντα στις καταστάσεις ταχυδρομικό κώδικα. Επισημαίνεται ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αντιστοίχιση των δικαιούχων προς εμβολιασμό αστυνομικών, με συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο αναγράφοντας ρητά των αντίστοιχο Ταχυδρομικό Κώδικα του εν λόγω κέντρου».

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis