Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:28 | 10/06/2015

Από το ίδιο "κύκλωμα" εκπορεύονται οι αυξανόμενες επιθέσεις και προσπάθειες απομάκρυνσης του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, υποστηρίζουν κύκλοι του αρμόδιου υπουργείου. Σε τηλεφωνικές συνομιλίες 67χρονου ιδιώτη, στον οποίο είχε προταθεί να είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, με αξιωματικό της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, ύποπτοι και οι δύο για συμμετοχή σε κυκλώματα δουλεμπόρων, γινόταν λόγος για «διωγμό» του κ. Πανούση «εντός τετραμήνου», η νεολαία και το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ζητά επανειλημμένως την παραίτηση του αρμόδιου υπουργού, ενώ το ίδιο κάνουν αντιεξουσιαστές των Εξαρχείων, αναρτώντας αφίσα με τη φωτογραφία του και τίτλο «Βρε πως έγινε έτσι ο Δένδιας...».

«Πρέπει να αναρωτηθεί κανείς, πως τόσες ετερόκλητες και άσχετες μεταξύ τους ομάδες έχουν την ίδια επιδίωξη. Να παραιτηθεί ο Γιάννης Πανούσης. Υπάρχει εμφανώς σύνδεση, η οποία αναμένεται να τεκμηριωθεί με στοιχεία» δηλώνουν στον «Ελεύθερο Τύπο», κύκλοι του αναπληρωτή υπουργού, που συνδέουν άμεσα την υπόθεση συμμετοχής ένστολων σε κυκλώματα δουλεμπόρων, εκτιμώντας ότι από αυτή εκπορεύεται το μπαράζ επιθέσεων εναντίον του κ. Γιάννη Πανούση.  

"Υπάρχουν κοινά σημεία"

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν τα κοινά σημεία σχετικών ανακοινώσεων της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, περί «κεκτημένου Δένδια» από τον Πανούση, με την αφίσα που αναρτήθηκε πρόσφατα στη περιοχή του Εξαρχείων και το παρακάτω περιεχόμενο:

 

 

 

 

«Βρε πως έγινε έτσι ο Δένδιας... είτε δεξιά, είτε αριστερή η κρατική καταστολή θα είναι πάντα η ίδια. Χρέος της κοινωνίας δεν είναι να την καταδικάζει αλλά να την πολεμά οργανωμένα.  ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑΞΙΚΟΣ. Αναρχικοί για την κοινωνική απελευθέρωση».

Χθες ήρθε και η νέα αντιπαράθεσή του με την Πρόεδρο της Βουλής κα. Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία σε ανακοίνωσή της ανέφερε «καλό θα ήταν ο καθένας να περιορίζεται και να υπηρετεί τον θεσμικό του ρόλο στη Δημοκρατία και να μην μετατρέπεται σε αυτόκλητο αναμορφωτή του πολιτεύματος», δείχνοντας τον Γιάννη Πανούση. Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν σχετικά: «Πως περιορίστηκε η κα. Κωνσταντοπούλου όταν ενεπλάκη σε μέτρα τάξης εκτός Βουλής; Η χώρα παλεύει για την επιβίωσή της και ασχολούμαστε που θα κάνει την σωματική του ανάγκη ο αστυνομικός, ο οποίος φυλά το κτίριο. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Υπήρχαν ελάχιστοι αστυνομικοί που έκαναν αναιτιολόγητη ‘ένοπλη βόλτα’ στον περίβολο της Βουλής και τώρα φθάσαμε στο αντίθετο άκρο να πρέπει να ‘ξεβρακωθεί’ για να πάει στην τουαλέτα».  

Στήριξη από Βούτση

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης ανέφερε σήμερα πως «θεωρεί ότι κάπου έγινε παρερμηνεία και θα λυθεί το ζήτημα», ενώ δεν φαίνεται να θέλει να συντηρήσει την αντιπαράθεση με την Πρόεδρο της Βουλής κα. Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς τον καλύπτει η δήλωση του κ. Νίκου Βούτση, που έγινε μετά από συννενόηση με το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός Εσωτερικών είχε στηρίξει τον κ. Πανούση δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι από κάθε άποψη άκαιρο και δεν βοηθάει καθόλου τη συλλογική προσπάθεια της κυβέρνησης να διατυπώνονται προσωπικές αιχμές απέναντι σε συλλογικά εφαρμοζόμενες κυβερνητικές αποφάσεις, και μάλιστα στον εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο της Αστυνομίας, όπου η πολιτική του εκδημοκρατισμού και η διαμόρφωση μιας νέας σχέσης με τους πολίτες αποτελούν υποχρέωση και στοίχημα της κυβέρνησής μας. Ο Γ. Πανούσης υπηρετεί αυτή την πολιτική με όλες του τις δυνάμεις».

"Επίθεση στον Πανούση είναι επίθεση στον Τσίπρα"

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο ίδιο μήκος κύματος επεσήμαιναν πως «η πολιτική που ασκείται στο συγκεκριμένο υπουργείο δεν είναι του Πανούση αλλά της κυβέρνησης, αφού ο αρμόδιος υπουργός συνεννοείται με τον πρωθυπουργό για όλα τα ζητήματα, ο οποίος παίρνει και την τελική απόφαση. Όποιος καταφέρεται εναντίον του Πανούση καταφέρεται και εναντίον του Αλέξη Τσίπρα»...

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis