Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:10 | 27/11/2014

«Φοβίστε τους παιδόφιλους ώστε να νιώσουν τρωτοί και υπογράψετε το αίτημα, ώστε να συγκεντρωθούν 1.000.000 υπογραφές, ως μορφή πίεσης προς τα κράτη για να κινητοποιήσουν τις διωκτικές αρχές τους να πατάξουν τον διαδικτυακό παιδικό σεξουαλικό τουρισμό»  τόνισε ο επικεφαλής του προγράμματος Sweetie 1.000 Hans Guijt που “έτρεξε” για 10 εβδομάδες ο ολλανδικός οργανισμός  Terre des Hommes ταυτοποιώντας 1.000 παιδόφιλους από τις 20.172 επισκέπτες που επιχείρησαν επαφή με τη 10χρονη εικονική Sweetie.

Σε παρουσίαση του προγράμματος Sweetie 1.000, την Τετάρτη στο πλαίσιο της εκστρατείας ένα στα πέντε, που διοργάνωσε ο εταίρος της εκστρατείας, Hope for Children UNCRC Policy Center, ο κ. Guijt επεσήμανε ότι το σεξουαλικό έγκλημα σε βάρος των παιδιώνπρέπει να παταχθεί στο επίπεδο της ζήτησης και ανακοίνωσε ότι το επόμενο βήμα του οργανισμού θα είναι η Sweetie 02 που θα αναζητήσει την αιτία που ωθεί τους παιδόφιλους στο έγκλημα και δη το διαδικτυακό.

Μεταξύ των 1.000 ταυτοποιηθέντων υπήρχε άτομο από την Κύπρο.

Για την υπογραφή της αίτησης για τη συλλογή των 1.000.000 υπογραφών παρέπεμψε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης στο youtube (κάντε κλικ εδώ).

Ο κ. Guijt ανακοίνωσε ότι ενώπιον του ολλανδικού Κοινοβουλίου βρίσκεται νομοθέτημα με το οποίο θα τεκμαίρεται το αδίκημα της παιδοφιλίας και της παιδικής πορνογραφίας και στις περιπτώσεις που “το θύμα”, δεν είναι παιδί αλλά οργανισμός ή διωκτική αρχή υπό κάλυψη.

Ο κ. Guijt ανέφερε ότι το πρόγραμμα Sweetie 1000 αποτελούσε μέρος της διεθνούς εκστρατείας κατά του σεξουαλικού τουρισμού σε βάρος των παιδιών με WebCam και έτρεξε σε 71 διαφορετικές χώρες το 2013.

Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο επικεφαλής του προγράμματος, το πρόγραμμα στοίχισε 350.000 ευρώ και οι πόροι εξασφαλίστηκαν από ανώνυμο δωρητή.

Είπε επίσης ότι τον Οκτώβριο καταδικάστηκε στην Αυστραλία ο πρώτος εκ των 1.000 ταυτοποιηθέντων που επιχείρησαν να αγοράσουν υπηρεσίες διαδικτυακού σεξ με τη 10χρονη Sweetie. Διευκρίνισε ότι οι  επισκέπτες της σελίδας γνώριζαν ότι πρόκειται για δεκάχρονο παιδί. Σημείωσε επίσης ότι οι ταυτοποιηθέντες επέδειξαν ενδιαφέρον για σεξουαλικές υπηρεσίες και ήθελαν να πληρώσουν για το sex- show. Επεσήμανε επίσης ότι όσοι παιδόφιλοι απευθύνονται σε παιδιά για αυτού του είδους τις υπηρεσίες υποδεικνύουν στο θύμα τον τρόπο με τον οποίο θέλει το παιδί να συμπεριφερθεί μπροστά στη κάμερα και στο τέλος έχει το δικό του παιδικό πορνογραφικό υλικό στην οποία περιλαμβάνεται και η όποια διαστροφή.

Εξήγησε ότι επιλέχθηκε ως χώρα καταγωγής της Sweetie οι Φιλιππίνες, γιατί στις Φιλιππίνες υπάρχει επαρκής κάλυψη δικτύου και επειδή στη χώρα επικρατούν ισχυροί ηθικοί οικογενειακοί κανόνες, που θέλουν να θυσιάζεται το ένα μέλος της οικογένειας για το καλό των άλλων μελών της.

Είπε ότι στη χώρα τα ανήλικα, συνήθως κορίτσια διαπραγματεύονται την τιμή των διαδικτυακών σεξουαλικών υπηρεσιών, από τα ίντερνετ καφέ που υπάρχουν σε κάθε γωνιά της Μανίλας. Πρόσθεσε ότι μια άλλη πτυχή της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών μέσω διαδικτύου είναι το Cottage Industry,που είναι πολύ πιο δύσκολο να παταχθεί αφού τα παιδιά εξωθούνται από τους γονείς και το έγκλημα διενεργείται στο ίδιο τους το  σπίτι.

Παρέθεσε και τρίτη μορφή  διαδικτυακού σεξουαλικού εγκλήματος σε βάρος των παιδιών το “Cybersex `Dens”, το οποίο εξήγησε βρίσκεται στη σφαίρα του οργανωμένου εγκλήματος, προσθέτοντας ότι για την πάταξη αυτής της μορφής προώθηση της παιδοφιλίας η Αστυνομία των Φιλιππινών είναι ενεργοποιημένη.

Ο κ. Guijt  τόνισε επίσης πως παρά το γεγονός ότι στο διαδικτυακό σεξουαλικό έγκλημα σε βάρος των παιδιών δεν υπάρχει σωματική επαφή με βάση τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν οι ψυχολόγοι – ερευνητές είναι ότι το παιδί που υπεβλήθη σε σεξουαλική κακοποίηση από το διαδίκτυο δεν θα μπορέσει να πάρει ποτέ εκπαίδευση γιατί εγκαταλείπει το σχολείο,  έχει μειωμένο αυτοσεβασμό, είναι επιρρεπές στις εξαρτήσεις και η σεξουαλική του συμπεριφορά είναι διαταραγμένη.

Συνεχίζοντας είπε ότι με βάση τα στοιχεία του FBI, 750.000 παιδόφιλοι βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στο ίντερνετ στις δημόσιες ιστοσελίδες ενώ 40.000 chat rooms διατηρούνται για να αλιεύονται παιδιά για τους παιδόφιλους και αν δεν μάθουμε ποιοι είναι δεν θα έχουμε αποτέλεσμα.

 

Sigmalive

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis