Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:29 | 22/04/2019

Φρίκη, οργή, αγωνία… Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του θρίλερ που εκτυλίσσεται από τη Κυριακή 14 Απριλίου στη Κύπρο, όταν σε φρεάτιο στο εγκαταλελειμμένο μεταλλείο του χωριού Μιτσερό, ανακαλύφθηκε το πτώμα μιας 38χρονης γυναίκας. Η αναγνώριση της Marry Rose από τις Φιλιππίνες άρχισε να ξετυλίγει ένα κουβάρι τρόμου, καθώς διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα όταν χάθηκαν τα ίχνη της είχε μαζί της και την εξάχρονη κόρη της. Ωστόσο το νήμα του θανάτου οδήγησε στην ανακάλυψη ενός ακόμα πτώματος το περασμένο Σάββατο και στην πεποίθηση ότι στο ίδιο πηγάδι (φρεάτιο) κρύβονται και άλλα μυστικά από τη δράση ενός serial killer. Ο 35χρονος Λοχαγός του Κυπριακού Στρατού Νίκος Μεταξάς, μετά τη σύλληψη του παραδέχθηκε τρεις δολοφονίες με την αστυνομία να αναζητεί σε φράγμα στο χωριό Ξυλιάτου, το τρίτο θύμα, που είναι η εξάχρονη κόρη της Marry Rose. H δεύτερη γυναίκα που επισήμως δεν έχει αναγνωριστεί είναι η 28χρονη Arian Palanas Lozano η οποία είχε εξαφανιστεί τον Ιούλιο του 2018.

[custom:google-ads]

Βουτιά στο λάκκο του θανάτου

Μετά την ανακάλυψη των δυο πτωμάτων στο φρεάτιο του μεταλλείου, άρχισαν έρευνες για εντοπισμό και άλλων, αφού οι πρόσφατες εξαφανίσεις γυναικών από τις Φιλιππίνες δημιουργούν τρόμο, για τη τύχη τους. Χθες οι προσπάθειες δεν έφεραν στο φως νέα ευρήματα και θα συνεχιστούν σήμερα. Η Πυροσβεστική, έχει εξασφαλίσει τεχνική βοήθεια από ιδιωτική εταιρεία, ώστε με υποβρύχιες κάμερες που έχουν τη δυνατότητα ρομποτικής καθοδήγησης να ελέγξει το φρεάτιο των 130 μέτρων βάθους που είναι γεμάτο νερό. Οι δυνατότητες των καμερών που χρησιμοποιούνται είναι μεγάλες καθώς μπορούν να καταγράψουν υψηλής ευκρίνειας εικόνα σε βάθος έως και 300 μέτρα. Χθες δεν κατάφεραν να κατέβουν κάτω από τα 50 μέτρα γιατί όπως δήλωσε ο διευθυντής της Κυπριακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, υπήρχαν κατασκευαστικά και άλλα εμπόδια. Παράλληλα η κατάδυση εκπαιδευμένων πυροσβεστών είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει κατάρρευση των τοιχωμάτων.

Αν και οι πάντες ελπίζουν ότι το φρεάτιο δεν κρύβει άλλα πτώματα, δεν μπορούν να αποκλείσουν την ανακάλυψη και άλλων σορών γυναικών που έχουν εξαφανιστεί το τελευταίο διάστημα χωρίς να έχουν δώσει σημεία ζωής. Από κάποια στοιχεία που έχει υπόψη της η αστυνομία θεωρείται πιθανόν να υπάρχουν ακόμα δύο πτώματα στο ίδιο φρεάτιο.

Σεξ και θάνατος

Ο λοχαγός Νίκος Μεταξάς χθες οδηγήθηκε και πάλι ενώπιον δικαστηρίου για να εξασφαλιστεί διάταγμα προφυλάκισης του και για το δεύτερο πτώμα καθώς παραδέχθηκε ότι σκότωσε και την 28χρονη Arian Palanas Lozano. Ο ανακριτής της αστυνομίας κατέθεσε στο δικαστήριο πως μετά την ανεύρεση της σορού της 28χρονης το περασμένο Σάββατο, ο λοχαγός έδωσε θεληματική κατάθεση, στην οποία ανέφερε ότι γνωρίστηκε με την Arian τον Ιούλιο του 2018 μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας γνωριμιών Badoo.

Στις 21 του ίδιου μήνα συναντήθηκαν στο σπίτι του και ενώ έκαναν σεξ, σύμφωνα με την παραδοχή του, τη στραγγάλισε. Στη συνέχεια της έδεσε τα χέρια και τα πόδια με σχοινί και όπως συνέβη και με την 38χρονη Marry Rose, την οποία επίσης είχε γνωρίσει μέσω του Badoo, τη μετέφερε γυμνή στο λατομείο και την πέταξε στο φρεάτιο. Ο 35χρονος λοχαγός είχε ομολογήσει νωρίτερα ότι είχε σκοτώσει και την 38χρονη Marry Rose και την 6χρονης κόρης της.

Ο Νίκος Μεταξάς εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, καθώς ο δικηγόρος του Ηλίας Στεφάνου αποσύρθηκε, μετά τις νέες αποκαλύψεις. Ο 35χρονος λοχαγός είχε συνέχεια σκυφτό το κεφάλι και όταν ρωτήθηκε από τη δικαστή εάν έχει ένσταση στην κράτησή του, απάντησε κοφτά: «Όχι, καμιά ένσταση».

Μια γυναίκα στα αζήτητα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Arian Lozano, εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι της πρώην βοηθού αρχηγού της Κυπριακής Αστυνομίας Μαριάννας Φραντζή. Η τελευταία είχε δηλώσει την εξαφάνισή της μετά από εκδρομή που υποτίθεται ότι θα πραγματοποιούσε η Arian με μια φίλη της στο χωριό Πλάτρες και αφού πρώτα η κυρία Φραντζή είχε επικοινωνήσει με την φίλη της οικιακής βοηθού της, η οποία της ανέφερε ότι η ίδια δεν είχε ιδέα για την εκδρομή. Ωστόσο η υπόθεση αρχειοθετήθηκε ως μη αστυνομικής φύσεως επειδή η Αστυνομία έκλεισε τον φάκελο θεωρώντας για τους δικούς της λόγους ότι η 28χρονη είχε φύγει στο εξωτερικό μέσω κατεχομένων.

Τρόμος και για την Maricar

Φόβοι εκφράζονται και για τη ζωή της 30χρονης Maricar Valdez Arquiola, επίσης από τις Φιλιππίνες, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στις 13 Δεκεμβρίου 2017. Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε, κάποια στιγμή ο λοχαγός, ο οποίος στο site γνωριμιών Badoo κρυβόταν πίσω από το ψευδωνυμο «Ορέστης 35», είχε επικοινωνήσει με εξαδέλφη της Maricar, από την οποία ζητούσε να συναντηθούν για να της αποκαλύψει στοιχεία για την τύχη της 30χρονης. Στα μηνύματα που της έστελνε άφηνε να εννοηθεί ότι την έχουν σκοτώσει κάποιοι με εμπλοκή αστυνομικών. Η εξαδέλφη της Maricar αρνήθηκε τους όρους της συνάντησης καθώς ο «Ορέστης» ζητούσε να γίνει σε απομονωμένο σημείο και να είναι μόνο οι δυο τους. Eυτυχώς όμως η γυναίκα φοβήθηκε και έτσι η συνάντηση δεν έγινε ποτέ.

Χωρίς ίχνη της εξάχρονης

Παράλληλα με τις έρευνες στο φεάτιο του μεταλλείου, αστυνομικοί και πυροσβέστες έκαναν έρευνες και σε φράγμα στο χωριό Ξυλιάτου για εντοπισμό της σορού της εξάχρονης κόρης της Marry Rose, καθώς ο 35χρονος λοχαγός είχε αναφέρει ότι την δολοφόνησε μαζί με τη μητέρα της και την πέταξε στο φράγμα. Παρά τις έρευνες με δύτες δεν βρέθηκαν ίχνη της εξάχρονης και η εξέλιξη αυτή δημιούργησε υποψίες στις ανακριτικές αρχές ότι δυνατόν ο Μεταξάς να είπε ψέματα ότι πέταξε το παιδί στη λίμνη, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες. Χθες το πρωί οι ανακριτές τον είχαν μεταφέρει στο φράγμα για να τους υποδείξει το σημείο όπου πέταξε την 6χρονη. Τους είχε πει ότι την είχε τυλίξει με σεντόνι και έδεσε γύρω της πέτρες πριν την πετάξει στο φράγμα. Υποστήριξε μάλιστα πως όταν πέταξε τη σορό αυτή μπλέχτηκε σε κλαδιά και έτσι αναγκάστηκε να τη σπρώξει πιο μέσα.

Σήμερα ο ύποπτος θα ανακριθεί εκ νέου σε σχέση με το σημείο που πέταξε το πτώμα της 6χρονης.

Στο μεταξύ χθες, οικιακές βοηθοί και εργαζόμενες σε άλλους κλάδους από τις Φιλιππίνες και άλλες χώρες πραγματοποίησαν εκδήλωση μνήμης για τις γυναίκες που βρέθηκαν δολοφονημένες. Προηγουμένως προσευχήθηκαν στην καθολική εκκλησία στην περιοχή της Πύλης Πάφου αφού χθες ήταν το Πάσχα των καθολικών, ενώ στη συνέχεια προέβησαν σε σιωπηρή εκδήλωση στον δημοτικό κήπο φορώντας μαύρες μπλούζες και κρατώντας από ένα κερί στο χέρι.


«Ευαίσθητος» φωτογράφος

Από τα στοιχεία που έρχονται στο φως μετά τη σύλληψη του 35χρονου λοχαγού, φαίνεται πως επρόκειτο για έναν άνθρωπο υπεράνω κάθε υποψίας. Από το εργασιακό του περιβάλλον δεν υπήρχαν αναφορές για παραβατική συμπεριφορά, ενώ προσφάτως είχε προαχθεί σε λοχαγό και του είχε απονεμηθεί και μετάλλιο στρατιωτικής αξίας. Το χόμπι του ήταν η φωτογραφία και συμμετείχε σε διαδικτυακές ομάδες με αντικείμενο τη φωτογραφική τέχνη. Μάλιστα συμμετείχε σε διαγωνισμούς φωτογραφίες όπου είχε αποσπάσει και βραβεία. Ανατριχιαστική λεπτομέρεια, είναι ότι πολλές φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στο internet απεικονίζουν το μεταλλείο του Μιτσερού όπου πετούσε τις γυναίκες μετά την δολοφονία τους.

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis