Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
00:11 | 11/12/2014

 

Οι μεταθέσεις στην Αστυνομία γίνονται στα πλαίσια της εναλλαξιμότητας και ουδεμία σχέση έχουν με ισχυρισμούς περί βολέματος ημετέρων ή με οποιαδήποτε εκδικητική διάθεση, δηλώνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος προσθέτει ότι «δεν υπάρχουν μαζικές μεταθέσεις».

Αναφορικά με πρόσφατες δηλώσεις για μαζικές μεταθέσεις και απροκάλυπτες παρεμβάσεις, που λειτουργούν εκδικητικά και σαφείς σκοπιμότητες, ο Υπουργός διευκρινίζει με δήλωσή του ότι «οι αντίστοιχες πρακτικές που εφαρμόζονταν κατά το πρόσφατο ή μακρινό παρελθόν προηγούμενων Κυβερνήσεων έχουν εγκαταλειφθεί, γι` αυτό είναι προς το συμφέρον της Αστυνομίας να σταματήσουν την φημολογία και αν έχουν στοιχεία ας τα καταθέσουν για σκοπούς διερεύνησης».

Προσθέτει ότι οι μεταθέσεις γίνονται για σκοπούς καλύτερης λειτουργίας και αποτελεσματικότερης απόδοσης των μελών με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση της Αστυνομίας.

«Ουδεμία σχέση έχουν με ισχυρισμούς περί βολέματος ημετέρων ή την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων ή με οποιαδήποτε εκδικητική διάθεση» προσθέτει ο κ. Νικολάου.

Αναφέρει ότι «δεν έχουμε πρόθεση να ακολουθήσουμε τις αντίστοιχες πρακτικές του μακρινού ή του πρόσφατου παρελθόντος».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης «πολύ λανθασμένα γίνονται αναφορές σε μαζικές μεταθέσεις του προσωπικού της Αστυνομίας, υποστηρίζοντας ότι αυτές ξεπερνούν το 25%», όταν, όπως λέει, «την αντίστοιχη χρονική περίοδο της Διακυβέρνησης Χριστόφια, στην Αστυνομία μετατέθηκαν 2.400 μέλη, ήτοι ποσοστό που ξεπερνούσε το 39%».

Ο Ιωνάς Νικολάου αναφέρει τέλος ότι ενεργεί πάντοτε στα πλαίσια των εκ του Νόμου αρμοδιοτήτων του και δεν παρεμβαίνει σε θέματα που είναι ξεκάθαρη δουλειά της Αστυνομίας, ενώ καλεί τους εμπλεκόμενους σε κοινή προσπάθεια για τις αναγκαίες αλλαγές που θα εκσυγχρονίσουν την Αστυνομία, με τη θεσμοθέτηση αντικειμενικών και αξιοκρατικών κριτηρίων.

Πηγή: ikypros/ΚΥΠΕ,  http://ikypros.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis