Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:07 | 22/01/2017

Με γνώμονα τη μάχη κατά της διαφθοράς στην αστυνομία το Υπουργείο ετοιμάζει νομοσχέδιο το οποίο αφορά τους υπο κάλυψη αστυνομικούς. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου από την μία θα δίδεται μεγαλύτερη προστασία στους αστυνομικούς και από την άλλη θα περιορίζονται οι αρμοδιότητες τους. 

Το Νομοσχέδιο προβλέπει τη δημιουργία σώματος μυστικών αστυνομικών που θα είναι ειδικά εκπαιδευμένοι και θα διενεργούν έρευνες στο πλαίσιο επιχειρήσεων της αστυνομίας προκειμένου να συλλέγουν στοιχεία και πληροφορίες για την εξιχνίαση σοβαρών υποθέσεων. 


Οι υπό κάλυψη αστυνομικοί θα είναι εφοδιασμένοι με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας από τα πραγματικά τους και θα έχουν το δικαίωμα να δρουν με τρόπο ο οποίος να εξυπηρετεί την αποστολή τους, έστω και εάν αυτός ενέχει παρανομία, σε βαθμό, όμως, που να θεωρείται επιτρεπτή για τη μη αποκάλυψη της πραγματικής τους ταυτότητας και την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων τους. 

Υπέρ των 134 ειδικών αστυνομικών ήταν η γνωμάτευση του γενικού εισαγγελέα και ως εκ τούτου σύμφωνα και με τον κύριο Νικολάου θα δοθεί η δυνατότητα σε αυτούς να υποβάλουν αίτηση για πρόσληψη σε μία από τις 250 θέσεις αστυνομικών που έχουν προκηρυχθεί. 

Το πρόβλημα αφορά τους ειδικούς αστυνομικούς που είχαν προσληφθεί μετά το 2004 και έχουν συμπληρώσει το ανώτερο όριο ηλικίας. Αυτός ήταν και ο λόγος που επεκτάθηκε ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων για δύο εβδομάδες. 

 

www.ant1iwo.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis