Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:31 | 20/08/2019
Στις 37,5 ώρες την εβδομάδα, αναμένεται να μειωθεί σταδιακά το ωράριο εργασίας των αστυνομικών, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
 
Τώρα το κανονικό ωράριο εργασίας των αστυνομικών είναι 40 ώρες. Το Υπουργικό Συμβούλιο, πριν από μερικές εβδομάδες ενέκρινε τη σταδιακή εξομοίωση του ωραρίου εργασίας της Αστυνομίας, με το ωράριο της δημόσιας υπηρεσίας. Το θέμα της εξομοίωσης του ωραρίου των αστυνομικών με αυτό των δημόσιων υπαλλήλων, ήταν ανοικτό από το 1995 και επιλύθηκε μετά από εικοσιτέσσερα χρόνια.
 
[custom:google-ads]
 
Η εξομοίωση του ωραρίου θα είναι μέσω συγκεκριμένης ρύθμισης η οποία θα διασφαλίζει ότι η οικονομική επιβάρυνση των δημόσιων οικονομικών θα είναι σταδιακή και ομαλή. Η ρύθμιση που θα ακολουθηθεί για εξομοίωση του ωραρίου των αστυνομικών με αυτό των δημοσίων υπαλλήλων κινείται σε τρεις άξονες. Η εξομοίωση θα είναι σταδιακή. Από του χρόνου θα αρχίσει η μείωση του ωραρίου των αστυνομικών, ενώ πλήρης εξομοίωση θα υπάρξει το 2022. Συγκεκριμένα η απόφαση προβλέπει μεταξύ άλλων:
 
Το 2020, θα μειωθεί το εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας των μελών της Αστυνομίας κατά 30 λεπτά. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν πενήντα νέες θέσεις αστυφυλάκων κλίμακας Α3-Α5 και Α7(ii). Επίσης, θα αυξηθούν οι πιστώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό, για την πρόσληψη επιπλέον είκοσι ειδικών αστυφυλάκων κλίμακας Α1,Α2 και Α5(ii). Το 2021 αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω μείωση κατά 60 λεπτά του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας των αστυνομικών. Επίσης, κατά το 2022, το ωράριο εργασίας της Αστυνομίας θα μειωθεί επιπλέον κατά 60 λεπτά, οπότε θα επιτευχθεί πλήρης εξομοίωση του ωραρίου, με το ωράριο της δημόσιας υπηρεσίας.
 
Ελευθερία Παϊζάνου 
  
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis