Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:54 | 25/09/2018

Σχεδόν οκτώ ώρες διήρκεσε το θρίλερ με την πρωτοφανή απαγωγή των δύο μαθητών που καθήλωσε την Κύπρο. Λίγο πριν από τις 3:30 το απόγευμα τα παιδιά εντοπίστηκαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σχολείο από όπου είχαν απαχθεί. 

Η Κυπριακή αστυνομία έφτασε στα ίχνη του δράστη εντοπίζοντας το διαμέρισμα όπου έχει μεταφέρει τα δύο παιδιά μετά από πληροφορία την οποία έδωσε πολίτης-κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα με την μαρτυρία πολλά από τα στοιχεία με τα οποία είχε περιγράψει η αστυνομία τον 35χρονο δράστη ταίριαζαν στο προφίλ του γείτονα του, ανάμεσα τους και η περιγραφή του αυτοκινήτου, Μάλιστα, όπως ανέφερε, ο δράστης τις τελευταίες ημέρες συχνά αφαιρούσε τις πινακίδες και τις έβαζε στο πορτ μπαγκάζ.

Επίσης ο μάρτυρας αναφέρθηκε και για το καπέλο το οποίο είχε περιγράψει το πρωί η Αστυνομία στην έκκληση της προς τους [πολίτες, καπέλο το οποίο είχε δει τον δράστη να το φορά μόλις χθες.

Έχοντας πλέον κινήσει σοβαρές υποψίες ο μάρτυρας κάλεσε αμέσως την Αστυνομία και στην οδό Τυρνάβου έφτασαν δύο άνδρες. 

Όπως ο ίδιος περιγράφει «άνοιξαν την πόρτα, μπήκαν στο διαμέρισμα και αμέσως την έκλεισαν. Άκουσα φωνές ότι βρήκαν τα παιδιά και μόλις άνοιξε η πόρτα είδα τον ένα αστυνομικό να κρατά και τα δύο παιδιά στα χέρια ενώ ο δεύτερος είχε ακινητοποιήσει τον δράστη. Αμέσως κάλεσαν σε ενισχύσεις οι οποίες έφτασαν σε λίγα δευτερόλεπτα».

Σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρέθηκαν τα παιδιά ο αυτόπτης μάρτυρας λέει πως αμέσως τους έδωσαν νερό αλλά έμοιαζαν να ήταν σαν ναρκωμένα, «Έβγαλαν τα παιδιά έξω και τους έδωσαν νερό, δεν ανταποκρινόντουσαν, ούτε ήξεραν την ώρα, αν ήταν μέρα ή νύχτα, ήταν σε άσχημα κατάσταση, ήταν ναρκωμένα και με τα ρούχα του σχολείου όπως χάθηκαν το πρωί, τα έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και τα πήραν». 

Στη συνέχεια τα δύο δεκάχρονα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις και ο δράστης στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας.

Το χρονικό

Δύο εντεκάχρονοι μαθητές του δημοτικού σχολείου Καμάρων στη Λάρνακα, ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης, απήχθησαν νωρίς το πρωί της Τρίτης, πριν την έναρξη των μαθημάτων και αγνοούνται. Οι γονείς των παιδιών είναι από την Ελλάδα και συνδέονται φιλικά μεταξύ τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία οι δύο μαθητές άφησαν τις τσάντες τους στην τάξη τους και έπαιζαν στην αυλή του σχολείου. Ένας άνδρας φέρεται να ζήτησε βοήθεια από παιδιά έξω από το σχολείο για να βάλει ορισμένα πράγματα στο αυτοκίνητό του και, όταν χτύπησε το κουδούνι, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν τα δύο παιδιά. Σημειώνεται ότι λίγο πριν σημειωθεί το περιστατικό, είχε προηγηθεί τηλεφώνημα για βόμβα σε ένα άλλο σχολείο, ωστόσο αποδείχθηκε φάρσα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας ανέφερε ότι, «μαρτυρίες λένε ότι στην εξαφάνισή τους, φέρεται να εμπλέκεται άνδρας, ηλικίας 50-60 ετών, ύψους 1,70 – 1,75μ περίπου, με δεμένο το ένα χέρι.  Φαίνεται να διακινείται με σαλούν αυτοκίνητο, χρώματος γκρίζου». 

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας τάξης, πιθανό κίνητρο φαίνεται πως ήταν τα λύτρα. Όπως είπε ο Ιωνάς Νικολάου: «Έχει μεγάλη σημασία το πως αναλύονται οι πληροφορίες. Μέσα από τη σωστή ανάλυση είχαμε την κατάληξη που όλοι θέλουμε. Τα παιδιά είναι καλά, έχει συλληφθεί ο δράστης. Δεν έχει απασχολήσει προηγουμένως την αστυνομία για κανένα ζήτημα. Ούτε για παιδεραστία ούτε για άλλο θέμα. Ερευνώνται όλα τα κίνητρα. Πιθανό κίνητρο φαίνεται ότι ήταν τα λύτρα. Σεβασμό στις οικογένειες από όλους».

Συγχαρητήριο μήνυμα προς την Κυπριακή Αστυνομία απέστειλε και ο Νίκος Αναστασιάδης. «Συγχαρητήρια στην Αστυνομία Κύπρου, σε όλες τις Αρχές της Δημοκρατίας, για την τιτάνια επιχείρηση αλλα και σε ολους τους πολίτες που με πληροφορίες συνέβαλαν στον εντοπισμό των δύο ανηλίκων. Σας ευχαριστώ από καρδιάς», αναφέρει ο πρόεδρος της Κύπρου. 

Πηγή: SigmaLive, offsite

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis