Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:41 | 19/01/2016

Τέσσερις διαδοχικές αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια υπουργείο Δικαιοσύνης και Αστυνομία, και αυτό παρά τις κατά καιρούς διακηρύξεις ότι θα γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις των Δικαστηρίων. Ο διαχρονικός εμπαιγμός του Ανωτάτου Δικαστηρίου άρχισε από το 2004 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, ενέργεια την οποίαν ο δικηγόρος του παραπονούμενου Γεώργιος Καραπατάκης θεωρεί ως κραυγαλέο παράδειγμα εμμονής της διοίκησης στις αποφάσεις της, αγνοώντας τις δικαστικές αποφάσεις και μάλιστα παρά τις εξαγγελίες των ιδίων των διοικούντων ότι θα τις υλοποιήσουν.

Ο παραπονούμενος Αντώνης Ιωάννου ζητά μέσω του δικηγόρου του απόφαση του Δικαστηρίου με την οποία να κηρύσσεται άκυρη, παράνομη και στερημένη οποιουδήποτε εννόμου αποτελέσματος η παράλειψη του υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρχηγού Αστυνομίας να συμμορφωθούν με την ακυρωτική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Στην αίτηση που υπεβλήθη στο Ανώτατο, αναφέρεται πως παρόλον ότι πέρασαν 15 μήνες από την έκδοση τη τελευταίας απόφασης του Ανωτάτου, παρέλειψαν να επαναφέρουν την κατάσταση που ίσχυε πριν το 2004, ενώ παράλληλα παρέλειψαν να επανεξετάσουν τη συγκεκριμένη απόφαση με την οποίαν απέκλεισαν τον κ. Ιωάννου. Ο δικηγόρος του κ. Ιωάννου ανέφερε, πως αν επανέλθει η προ του 2004 κατάσταση τότε οι οκτώ καπετάνιοι της λιμενικής είναι ωσάν να μην διορίστηκαν.

Ο κ. Καραπατάκης υπέδειξε, πως από το 2004 εκδόθηκαν τέσσερις ακυρωτικές αποφάσεις και όλες καταδεικνύουν ότι ο πίνακας που κατάρτισε η Αστυνομία για το ποιοι εδικαιούντο να προσληφθούν, ήταν παράνομος. Ανέφερε επίσης, πως η αρμόδια επιτροπή της Αστυνομίας έπρεπε να καλέσει σε προσωπική συνέντευξη τους υποψηφίους και αφού τους ακούσει, να τους βαθμολογήσει.  Ωστόσο, όπως αναφέρει ο δικηγόρος του κ. Ιωάννου, η αρμόδια επιτροπή έλαβε υπόψιν και άλλους παράγοντες οι οποίοι οδήγησαν στον αποκλεισμό του πελάτη του, κάτι το οποίο αναγνωρίστηκε και από το Δικαστήριο. Ο κ. Ιωάννου κατετάγη ένατος (από τους οκτώ) ενώ αν ακολουθείτο η κανονική διαδικασία θα βρισκόταν εντός της λίστας με τους προσληφθέντες.

Γράφει: Βάσος Βασιλείου 

http://www.philenews.com/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis