Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:59 | 25/01/2016

Στο Τακτικό  Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας που έγινε την Πέμπτη 21/01/2016 αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ και από τα 18παρόντα μέλη να καταγγελθεί η απίστευτη και εγκληματική απραξία της Υπηρεσίας η οποία παρ’ ότι έχει ενημερωθεί πολλές φορές  από την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με επίσημα έγγραφα στα οποία παραθέτουμε τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το προσωπικό στο σύνολο του αλλά και τις λύσεις τις οποίες θεωρούμε σωστές για την επίλυση αυτών των φλεγόντων θεμάτων εν τούτοις τα προβλήματα όχι μόνο συνεχίζονται αλλά και μεγιστοποιούνται.

Συγκεκριμένα:

  1. Ο Λιμενικός Καλλικράτης πρέπει να αλλάξει άμεσα. Το μόνο που κατάφεραν με αυτό το σχέδιο είναι να ταλαιπωρούνται και να στοχοποιούνται συνάδελφοι από περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη ,Ο Βόλος ,η Καβάλα, η Αλεξανδρούπολη ,τα Χανιά, το Ηράκλειο αλλά και πολλές άλλες περιοχές της πατρίδας μας. Τα Λιμενικά τμήματα πρέπει να ενταχθούν ξανά στο σύστημα μεταθέσεων. Εκτός όλων των άλλων υπηρεσιακών δυσλειτουργιών που έχουν παρατηρηθεί οφείλει η Υπηρεσία να δει το θέμα και κοινωνικά.
  2. Η αύξηση των οργανικών θέσεων πρέπει να γίνει άμεσα και μαζί να προγραμματιστούν και χιλιάδες προσλήψεις. Δεν είναι δυνατόν την ίδια στιγμή που Η Ελληνική Πολιτεία και όχι μόνο μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την τεράστια προσπάθεια που κάνουν καθημερινά τα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στο θέμα του προσφυγικού να μην έχουμε μεγάλο αριθμό προσλήψεων και αύξηση των οργανικών θέσεων. Τα νησιά που αποτελούν πύλες εισόδου προσφύγων και μεταναστών είναι ακόμα υποστελεχωμένα με συνέπεια οι συνάδελφοι να αναγκάζονται να δουλεύουν πάνω από 12 ώρες επί καθημερινής χωρίς ρεπό .Εάν δεν γίνουν τώρα πολλές προσλήψεις στο Λιμενικό πότε θα γίνουν; Με 50 Λ/Φ και με 100 Υ/Ξ και με 100 Α/Ξ το πρόβλημα δεν λύνεται.
  3. Το Π.Δ μεταθέσεων πρέπει να εκσυγχρονιστεί πάνω στην βάση του Π.Δ 33/09. Το σχέδιο που μας δόθηκε για διαβούλευση ουσιαστικά καταργούσε τα αντικειμενικά κριτήρια (για αυτό κιόλας αποχωρήσαμε από την διαβούλευση  αυτή) αφού προέβλεπε  «έκτακτες υποχρεωτικές μεταθέσεις που και πάλι θα ξεκινούσαν κατά προταιρεότητα από τις Λιμενικές Αρχές που οι ίδιοι Υπηρεσιακοί παράγοντες τις κατέστησαν υπερστελεχωμένες μέσω της μείωσης της οργανικής δύναμης σε συνδυασμό του Καλλικράτη».  
    Αν κάποιοι φαντάζονται ότι η Ομοσπονδία θα απεμπολήσει κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα ας ξυπνήσουν καλύτερα.
  4. Πάρα πολλοί συνάδελφοι οι οποίοι έχουν στα χέρια τους διαταγή μετάθεσης και υπηρετούν από 3 έως και 6 χρόνια (και κάποιες φορές και παραπάνω) σε νησιά μακριά από τον τόπο επιλογής τους είναι ουσιαστικά όμηροι αφού εντελώς παράνομα δεν τους έχει κοινοποιηθεί η ημερομηνία μετάθεσης τους.
  5. Την ίδια στιγμή πολλές φορές η Υπηρεσία φέρεται με χείριστο τρόπο προς τους αποσπασμένους συναδέλφους αφού έχουν σημειωθεί περιπτώσεις που οι συνάδελφοι διανυκτερεύουν σε μοναστήρια η σε κατασχεμένα σκάφη και βέβαια συνήθως οι προκαταβολές έρχονται  αρκετές ημέρες μετά την έναρξη της αποστολής.
  6. Φέτος μάλιστα παρατηρήθηκε το τραγελαφικό φαινόμενο για παρόμοιες αποστολές στην ίδια περιοχή άλλοι συνάδελφοι να αμείβονται με 29 ευρώ και άλλοι με 19….. Φανταζόμαστε ότι οι διατάκτες, αν επρόκειτο για τους ίδιους θα   προτιμούσαν την πρώτη περίπτωση….
  7. Τα υγειονομικά υλικά πρόληψης που δίνονται στους συναδέλφους που έρχονται σε επαφή με μετανάστες και πρόσφυγες είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων ανεπαρκή. Ήδη είχαμε το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα οξείας ηπατίτιδας Α σε συνάδελφο στα Δωδεκάνησα. Πόσα άραγε παρόμοια κρούσματα δεν έχουν διαπιστωθεί αφού στα περισσότερα από τα νησιά αυτά δεν υπάρχουν Διαγνωστικά Κεντρα η όπου υπάρχουν δεν δέχονται τα Βιβλιάρια Υγείας μας.
  8. Ο λογαριασμός Αλληλοβοηθείας Προσωπικού (Λ.Α.Π) ήδη έχει κηρύξει στάση πληρωμών. με αποτέλεσμα 1.800.000 ευρώ που προέρχεται από το υστέρημα των στελεχών να κινδυνεύουν να χαθούν την ίδια στιγμή που  συνάδελφοι με βαριές ασθένειες περιμένουν με αγωνία για κάποια χρηματική στήριξη που προβλέπεται από το Λ.Α.Π για να μπορέσουν αξιοπρεπώς να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της υγείας τους.
  9. Την στιγμή που όλοι μιλάνε για τα πληρώματα των πλωτών του Σώματος και για την απίστευτη δουλειά που γίνεται στο θέμα του προσφυγικού, την ίδια ακριβώς στιγμή παρουσιάζεται ένα Π.Δ οδοιπορικών για το οποίο υποτίθεται ότι έχει γίνει διαβούλευση πριν από ένα χρόνο και με το οποίο μειώνονται τα ποσά των πλευσίμων ενώ συγχρόνως διπλασιάζονται οι περιπολίες που χρειάζονται ώστε κάποιος να τα δικαιούται. Άλλη μια επιβράβευση… για τα πληρώματα των πλωτών μας.
  10. Ακόμα  και οι ημέρες εκτός έδρας  που δίνονται  στις παραμεθόριες περιοχές ( τεράστιο ποσό των εκατό ευρώ) ακόμα και αυτό βρήκαν τρόπο  κάποιοι φωτεινοί εγκέφαλοι με διάφορες αλχημείες να το μειώσουν στο μισό όποτε θυμηθούν να το δίνουν.

Όλα τα παραπάνω αλλά και πολλά άλλα φλέγοντα προβλήματα η Ομοσπονδία τα έχει επισημάνει με ανακοινώσεις της αλλά πλέον ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσας, άμεσα πρέπει να πάρει στα χέρια  του το τιμόνι και να δώσει λύσεις στην τραγική κατάσταση που αφορά 7.500 οικογένειες.

Επίσης τονίζουμε οι προσπάθειες εκφοβισμού της ΠΟΕΠΛΣ, των Ενώσεων της και μεμονωμένων συνδικαλιστών προκειμένου να υπάρχει λογοκρισία σε ανακοινώσεις, στέρηση της ελευθερίας του λόγου,  παρεμπόδιση στην εφαρμογή αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων και εν γένει στην άσκηση συνδικαλιστικών καθηκόντων από Υπηρεσιακούς παράγοντες όσο ψηλά και αν βρίσκονται αυτοί θα πέφτουν πάντα στο κενό.

Το έχουμε ξαναπεί:

ΔΕΝ ΕΚΦΟΒΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Κάποιοι Υπηρεσιακοί παράγοντες προφανώς έχουν παρεξηγήσει τον ρόλο τους και νομίζουν ότι μπορεί να απειλούν με εξαφάνιση συνδικαλιστές που υπερασπίζονται συμφέροντα του  συνόλου του προσωπικού και όχι των λίγων.

Θα τους θυμίσουμε λοιπόν ότι στην Ελλάδα υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και στα πλαίσια αυτής ο συνδικαλισμός στο Λιμενικό έχει κριθεί απολύτως νόμιμος με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις

Επίσης αν οποιοσδήποτε Υπηρεσιακός παράγοντας πιστεύει ότι θα βρει στο συγκεκριμένο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΛΣ συνδικαλιστή-ες, που θα δεχθεί να παίξει τον ρόλο του ΕΦΙΑΛΤΗ πλανάτε  πλάνη οικτρά. Δεν υπάρχουν ΙΟΥΔΕΣ ανάμεσα μας που να θελήσουν να ανατρέψουν μια δημοκρατικά εκλεγμένη Διοίκηση 6 μηνών εις βάρος της δημοκρατικής βούλησης των συναδέλφων που ψήφισαν πρόσφατα.

Την επόμενη φορά που θα προσπαθήσουν κάποιοι είτε να απειλήσουν, είτε να εκφοβίσουν είτε να στήσουν σενάρια αποστασίας, θα κινηθούμε με όλα τα νόμιμα μέσα τόσο σε δικαστικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Αυτά που ήξεραν κάποιοι (η αυτά που νόμιζαν..) ας τα ξεχάσουν όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

Αν κάποιοι Υπηρεσιακοί παράγοντες θέλουν να έχουν λόγο στα συλλογικά όργανα της Ομοσπονδίας τότε θα τους προτείναμε τον μόνο νόμιμο τρόπο και αυτός δεν είναι άλλος από το να κατέλθουν υποψήφιοι στις εκλογές των τοπικών ενώσεων της Ομοσπονδίας και ΑΝ τους ψηφίσουν  οι συνάδελφοι τότε σε κάποια χρόνια ίσως και να βρεθούν στο Δ.Σ της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. (με την προϋπόθεση βέβαια να είναι ακόμα εν ενεργεία…).

Κάθε άλλη μέθοδος αποτελεί ΕΚΤΡΟΠΗ και είναι αντίθετη στους νόμους της χώρας.

Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. θα υπερασπίζεται πάντα όλα τα μέλη της ανεξαρτήτως προσωπικών θέσεων ή ακόμα και διαφωνιών που μπορεί να προκύπτουν σε επιμέρους θέματα. Στα μεγάλα θέματα που αφορούν τις 7.500 Λιμενικές οικογένειες  είμαστε πάντα ενωμένοι σαν μια γροθιά.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.

Υ.Γ Θεωρούμε αυτονόητο ότι ο γνωστός για την δημοκρατική ευαισθησία και τους αγώνες του για τα Δημοκρατικά δικαιώματα Υπουργός μας, κ. Θεοδωρής Δρίτσας θα μας καλέσει άμεσα για να του εξηγήσουμε τις λεπτομέρειες στις οποίες αναφερόμαστε….

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ          ΚΑΜΒΥΣΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis