Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 08/10/2018

Το ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει πάρει την κάτω βόλτα το έχω πει πολλές φορές. Ποιός είναι όμως υπεύθυνος για τη σημερινή κατάσταση διάλυσης της ΕΛ.ΑΣ; Προφανώς όχι οι Αστυνομικοί και ιδιαίτερα οι χαμηλόβαθμοι. Η αδιαφορία της πολιτείας έναντι των Αστυνομικών υπαλλήλων έχει χτυπήσει κόκκινο.

Δηλαδή πρέπει να θρηνήσουμε θύμα Αστυνομικό για να καταλάβουν οι αρμόδιοι πόσο σημαντική είναι η ασύρματη επικοινωνία; Πόσο δύσκολο είναι να έχουμε αξιόπιστο σύστημα ασυρμάτων; Το ότι στερούμαστε τέτοια αυτονόητα εφόδια δείχνει τουλάχιστον αδιαφορία, την οποία κάποιος, θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει εγκληματική.

Έχουμε γεμίσει με Π.Δ. τα οποία, οι άνθρωποι που τα σκέφτηκαν ορισμένα από αυτά, είναι τουλάχιστον αχαρακτήριστοι. Είναι δυνατόν οι ελάχιστοι νεοεξερχόμενοι από τις ελάχιστες Αστυνομικές σχολές, να μην επανδρώνουν μάχιμες υπηρεσίες όπως τη Δ.Α.Ε.Α, την Άμεση Δράση και διάφορες άλλες υπηρεσίες οι οποίες έχουν κατεπείγουσες ανάγκες;

Είναι δυνατόν να μην ενισχύεται η Διεύθυνση Μεταγωγών την οποία λόγω έλλειψης προσωπικού αιμοδοτούν άλλες διευθύνσεις όπως η Άμεση Δράση, που με τη σειρά τους και αυτές με τη λειψανδρία που έχουν χρειάζονται άμεση ενίσχυση με προσωπικό; Είναι δυνατόν οι Αστυνομικοί να οδηγούν και να επιβαίνουν σε οχήματα τα οποία αν περνούσαν από έλεγχο Κ.Τ.Ε.Ο. το 60% θα κρίνονταν ως ακατάλληλα; (περιπολικά και μοτοσυκλέτες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι επίσης δυνατόν να θέλουμε τους Αστυνομικούς με τις στολές τους στην εντέλεια, ενώ στη διαχείριση υλικού η χορήγηση υφάσματος έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό;

Τελικά μέχρι πότε αντί να πληρώνεται ο αστυνομικός για το έργο που προσφέρει στην κοινωνία, θα πληρώνει; Και εννοώ τον εξοπλισμό του και τα διάφορα αναλώσιμα υλικά που χρειάζεται για να φέρει σε πέρας το έργο του. Η αναδιάρθρωση σε πάρα πολλούς τομείς έχει αποτύχει. Ο καταμερισμός των δυνάμεων του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. είναι απαράδεκτος. Οι ένστολοι Αστυνομικοί έχουν εξαφανιστεί από τους δρόμους.

Το ότι υπάρχουν ακόμη ιδέες για αστυνόμευση μέσω πεζών περιπολιών λες και βρισκόμαστε στο 1950, είναι κάτι που προκαλεί το γέλιο στους γνώστες περί αστυνομικών θεμάτων. Μέτρα και μόνο μέτρα. Τίποτε άλλο.

Να μη ξεχάσω και τους συναδέλφους που γίνονται οι ίδιοι στόχοι φυλάγοντας διάφορους στόχους, χωρίς τα απαραίτητα εφόδια. Αν και αυτό μόνο στην Ελλάδα γίνεται. Οι προηγμένες χώρες έχουν διαφορετικά συστήματα φύλαξης στόχων.

Τέλος, η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταντήσει να είναι υπηρεσία καταγραφής της εγκληματικότητας και όχι πρόληψης και καταστολής όπως θα έπρεπε.

Και ερωτώ για όλα αυτά και άλλα τόσα, ποιός φταίει;

Του Μπαλάσκα Χρήστου

Αντιπροέδρου Ε.ΑΣ.Υ.Α

Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ" που μόλις κυκλοφόρησε

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis