Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:59 | 08/07/2019

Ο Κώστας Τσιάρας είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης. Γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1966 στην Καρδίτσα και είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως ιατρός μικροβιολόγος βιοπαθολόγος. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, ήταν μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. 

Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΣΕΠΦΥ) Καρδίτσας, καθώς και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Καρδίτσας. Επίσης, είναι ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Μελετών Καρδίτσας και του Συνδέσμου Ελληνοαμερικανικής Φιλίας Καρδίτσας.

Πρώτη φορά εκλέχθηκε βουλευτής Καρδίτσας το 2004 και από τότε εκλέγεται σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Ακόμη έχει διατελέσει υπεύθυνος του τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη και γραμματέας του τομέα Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας.

[custom:google-ads]

Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας διετέλεσε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με το Κοινοβούλιο του Αζερμπαϊτζάν και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου. Παράλληλα 

Στην κυβέρνηση Σαμαρά ορίστηκε υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας από την έναρξή της μέχρι τις 24 Ιουνίου 2013. Αργότερα, διετέλεσε Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

Τον Ιανουάριο του 2016 προτάθηκε για τη θέση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας από τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι παντρεμένος με τη μοριακή βιολόγο Αγγελική Στεργιούλη και έχει ένα γιο και δύο κόρες

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Μπαλάσκας: Αν μας δώσουν εντολή ούτε "κουνούπι" δεν θα μείνει στα Εξάρχεια - ΒΙΝΤΕΟ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis