Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:30 | 11/03/2020

Να στηρίξει μια ελληνική βιομηχανία όπλων ζήτησε από την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση σχεδίου νόμου για το θεσμικό πλαίσιο το οποίο ρυθμίζει, την εμπορία κατοχή και χρήση όπλων, ενώ τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης πολιτοφυλακής.

   «Στον Έβρο απεδείχθη ότι δεν φύλαξε τα σύνορα ο στρατός αλλά ο ένστολος αστυνομικός και ο πολίτης, ο κάτοικος του νομού Έβρου. Γιατί δεν δημιουργείτε πολιτοφυλακή και εθνοφυλακή, οργανωμένα, όπως είναι στην Ελβετία και στις ΗΠΑ; Δεν γίνεται να χρησιμοποιούμε τον στρατό παντού», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και συνέχισε.

   Συνεχίζοντας, ο κ. Βελόπουλος σημείωσε ότι υπάρχει εκροή συναλλάγματος από την εισαγωγή συναλλάγματος. «Είχαμε αλλά τη διαλύσατε γιατί βάζατε εκεί τους κρατικοδίαιτους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Τώρα δίνουμε, υποχρεωτικά λόγω ΝΑΤΟ, δισεκατομμύρια, το 2% του ΑΕΠ μας, στη Γερμανία και στις ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας να στηριχτεί «μια ελληνική βιομηχανία που θα παράγει κυνηγετικά όπλα, πιστόλια».

   Επίσης, πρότεινε οι προσλήψεις στην αστυνομία να γίνονται από εκείνους που κατά την θητεία τους είχαν εκπαιδευτεί στις ειδικές δυνάμεις, «ώστε να είναι ήδη εκπαιδευμένοι» και να θεσμοθετηθεί η στρατιωτική θητεία των γυναικών όπως γίνεται στο Ισραήλ. «Έχουμε εχθρούς γύρω μας και την ίδια ώρα έχουμε και λειψανδρία, γιατί δεν γεννάμε. Μην περιμένετε από τον Χουσεΐν που φέρνετε εδώ να πολεμήσει για εμάς. Δεν θα το κάνει. Το παιδί του ίσως να το κάνει. Ο ίδιος όμως όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

   Ο κ. Βελόπουλος, κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι έχουν φιμώσει το κόμμα του. «Η Ελληνική Λύση δεν είναι απλά αδικημένη αλλά διωκόμενη από τα ΜΜΕ. Αυτό δεν λέγεται δημοκρατία αλλά δικτατορία των ΜΜΕ», ανέφερε μεταξύ άλλων και ζήτησε από το ΕΣΡ να παρέμβει και «να επιβάλει τον πλουραλισμό».

   Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης άσκησε κριτική στον κ. Πολάκη για απόψεις που εξέφρασε σχετικές με την Εκκλησία και τη διάδοση του κοροναϊού. «Είναι δικαίωμα του καθενός να πηγαίνει στην εκκλησία και να κοινωνεί ή να μην κοινωνεί. Αλλά το να βγαίνει ο κ. Πολάκης και να λέει πως οι χριστιανοί και οι πλούσιοι έφεραν τον κοροναϊό, πρώην υπουργός Υγείας, είναι λάθος. Δεν είναι ρατσιστικό να στοχοποιείς μια ομάδα ανθρώπων; Αυτή η αντιπαράθεση δεν είναι πολιτική είναι ιδεοληπτική».

   Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, αναφέρθηκε στις οικονομικές επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν από την επιδημία και ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα. «Με το ξέσπασμα του ιού πρέπει να σταθούμε στο ότι έχει καταρρεύσει ο τζίρος σε όλες τις επιχειρήσεις κατά 30%-35%. Θα πρέπει η κυβέρνηση να πάρει μέτρα γι' αυτό. Όμως, μέτρα θα πρέπει να πάρει και για τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του Έβρου που έχουν υποστεί τις πιέσεις του Ερντογάν» ανέφερε ο κ. Βελόπουλος και προσέθεσε:

   «Ο ιός δεν είναι ένα απλό πρόβλημα, αλλά θα έχει απόνερα στην οικονομία και θα πάρει και εμάς η μπάλα. Πρέπει να οχυρωθούμε γιατί έρχεται τσουνάμι στην ελληνική οικονομία. Το 11% των εξαγωγών μας είναι προς την Ιταλία. Θα καταρρεύσουν οι εξαγωγές μας. Τα τουριστικά έσοδα, που φθάνουν τα 18 δισ. το χρόνο θα καταρρεύσουν επίσης. Μπορεί να έχετε κάνει παιδική χαρά το κοινοβούλιο, αλλά αν δεν αντιληφθείτε ότι οι επόμενοι 3 μήνες είναι κρίσιμοι και για τα εθνικά και για τα οικονομικά θέματα θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Καλέστε τους αρχηγούς των κομμάτων.. Εγώ δεν είπα ποτέ να κυβερνήσει η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ακούστε ιδέες και πάρτε σοβαρά μέτρα».

   Κ. Θεοδωρακάκος

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis