Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:16 | 31/07/2018

Σε λάθος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη απέδιδαν συνεργάτες του την αναφορά του στην ανάγκη παραίτησης του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και όχι του αρχηγού της Πυροσβεστικής.

Tο γραφείο Τύπου της ΝΔ τόνιζε  ότι στη δήλωση του ο κύριος Μητσοτάκης εννοούσε τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής προσθετοντας πως μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του στην απομαγνητοφώνηση θα γίνει αποκατάσταση της ορθής αναφοράς.

[custom:google-ads]

Όπως και, πράγματι, έγινε:

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:  Αδυνατώ να αντιληφθώ, κυρία Πελόνη, τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς καμία παραίτηση. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Και νομίζω ότι δεν το καταλαβαίνει και η μεγάλη πλειοψηφία, για να μη σας πω όλοι οι συμπολίτες μας.  Όταν αναλαμβάνει κάποιος πολιτική ευθύνη για κάτι, πρέπει να συνοδεύεται αυτή η πολιτική ευθύνη και από μια πράξη. Και να σας πω και κάτι: η  παραίτηση είναι και μια πράξη προσωπικής ευθύνης. Πραγματικά αναρωτιέμαι πως κάποιοι άνθρωποι -και θα τους κατονομάσω στη συνέχεια, επειδή μου ζητήσατε να προσωποποιήσω τις ευθύνες- κοιμούνται σήμερα και συνεχίζουν μακάριοι να ασκούν τα καθήκοντά τους. Δεν αναφέρομαι μόνο στον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Θα επανέλθω στις ευθύνες που καταλογίζω στον Πρωθυπουργό. Αλλά ο κ. Τόσκας, ο κ. Σκουρλέτης, η κυρία Δούρου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και ο Αρχηγός της Αστυνομίας [σημείωση: εκ παραδρομής έγινε αναφορά στον Αρχηγό της Αστυνομίας αντί του Αρχηγού της Πυροσβεστικής] έχουν τεράστιες ευθύνες. Δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σήμερα στη θέση τους, γιατί αύριο μπορεί να κληθούν να διαχειριστούν μία άλλη πυρκαγιά. Και ρωτώ σήμερα: ποιος Έλληνας πολίτης έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν άλλη μία φυσική καταστροφή;

Πηγή: aftodioikisi.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis