Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:34 | 23/02/2019

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και στην εκπομπή «Σήμερα» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.

[custom:google-ads]

Για τη δράση του Ρουβίκωνα, η Υφυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όλοι αυτοί κάνουν μια προσπάθεια σαν παλιοί πολιτικάντηδες να διατηρούνται στην επικαιρότητα για να δικαιολογούν και την ύπαρξή τους. Υπό την έννοια αυτή το τελευταίο διάστημα κλιμακώνουν κάποιες επιθέσεις […] Αυτοί προσάγονται. Όταν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις συλλαμβάνονται. Πηγαίνουν στη Δικαιοσύνη και τον λογαριασμό τον πληρώνουν […] Το κράτος δίνει το ίδιο σήμα, μηδενική ανοχή. Τέλος. Τελεία. Να το ξέρουν αυτό. […] Ισορροπούν στις παρυφές της παραβατικότητας ώστε (σ.σ. οι πράξεις τους) να είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα. Για μένα δεν είναι τόσο απρόβλεπτοι όσο νομίζουν ότι είναι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σταύρος Μπαλάσκας: Πως θα γλιτώσουμε από τον Ρουβίκωνα

Για την λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας είπε : «Κάθε μέρα εξαρθρώνονται πολύ μεγάλες υποθέσεις οι οποίες χρονίζανε. […] Έχουμε φορτώσει τα πάντα στην Αστυνομία. Έχουμε φορτώσει έργα τα οποία δεν είναι δικά της και έχουμε επιφορτίσει τους Αστυνομικούς να κάνουν για τους πάντες τα πάντα. Έχουν δίκιο ως ένα βαθμό οι Αστυνομικοί που διαμαρτύρονται και είμαι μαζί τους στην προσπάθεια να βελτιώσουμε τις συνθήκες».

Για την κατάσταση που επικρατεί στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ, η Υφυπουργός διευκρίνισε: «Θα πρέπει οι πρυτανικές αρχές να δουν πως θα αντιμετωπίσουν το φαινόμενο, διότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν μπορεί να μπει (σ.σ. στον προαύλιο χώρο). Το άσυλο πρέπει να είναι άσυλο μόνο για τις ιδέες, όχι για οτιδήποτε άλλο».

Αναφορικά με την κατάσταση στα Εξάρχεια, ανέφερε: «Η ομάδα ΔΙΑΣ είναι καθημερινά στα Εξάρχεια. Κάθε μέρα η ΔΙΑΣ επιχειρεί. Άβατο δεν υπάρχει».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με το θάνατο αλλοδαπού στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας


Για τη συνεργασία της Νέας Ελληνικής Ορμής, της οποίας είναι Πρόεδρος, με την κυβέρνηση, η κ. Παπακώστα είπε: «Συνεργάζομαι (σ.σ. με το κυβερνών κόμμα), όπως συνεργάστηκα με το ΠΑΣΟΚ το οποίο “ξέπλυνε” η Νέα Δημοκρατία το 2012, η οποία τώρα “ξεπλένει” την ρητορική και την συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής.[…] Οι συνεργασίες και οι συνεννοήσεις είναι το ζητούμενο των καιρών. Είναι αδήριτη ανάγκη της εποχής. Εγώ έχω ένα κόμμα, τη Νέα Ελληνική Ορμή που προσπαθεί να προσφέρει στην πατρίδα από μέσα, λύνοντας προβλήματα και όχι απ’ έξω και εκ του ασφαλούς».

[custom:google-ads]

Για την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την ψηφοφορία για το άρθρο 16, στο πλαίσιο της Αναθεώρησης του Συντάγματος, η κ. Παπακώστα ξεκαθάρισε: «Εγώ στις ιδέες μου είμαι απολύτως συνεπής. Άλλοι αλλάζουν κατά καιρούς και ανάλογα με τους ανέμους που φυσάνε.[…] Οι δικές μου οι απόψεις είναι σταθερές».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis