Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:31 | 19/05/2019

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής συνέντευξη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣΚΑΙ 100.3 και στην εκπομπή «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη» των δημοσιογράφων Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη.

Η Υφυπουργός μίλησε για θέματα της επικαιρότητας και, ερωτηθείσα για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και τις επιθέσεις, απάντησε μεταξύ άλλων « αυτά που συμβαίνουν τώρα νομίζω ότι είναι τα απόνερα και είναι αν θέλετε τα τελευταία σκιρτήματα μίας προσπάθειας οργανώσεων οι οποίες ήταν πολύ ισχυρές στο παρελθόν, οι οποίες είχαν κάνει ισχυρά χτυπήματα, οι οποίες είχαν δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας και της πρωτεύουσας, να μην τα ξεχνάμε αυτά.

Αναφερόμενη στην επίθεση που έγινε στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ και το θέμα της ασφάλειας, σχολίασε « όχι απλώς καταδικάσαμε, θεώρησα και θεωρώ ακόμα και σήμερα, ότι αυτό δεν θα πρέπει να συνδέεται και το απέδωσα σε λόγους συναισθηματικής φόρτισης του ιδιοκτήτη, του κυρίου Αλαφούζου ο οποίος ήταν πάνω στην πίεσή του, είπα ότι δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση, αυτό να συνδεθεί. Ειπώθηκε ότι αυτό συνέβη διότι η κυβέρνηση στρέφεται απέναντι στον σταθμό κλπ. » και συνέχισε «εμείς στο Ν.Ε.Ο. θέλουμε να εξυπηρετήσουμε μια άλλη νοοτροπία στην πολιτική που λέει, έχουμε ένα σοβαρό θέμα, ποιο είναι αυτό; Το θέμα της ασφάλειας. Είναι σοβαρό θέμα για όλες τις χώρες; Είναι. Άρα και για τη χώρα μας. Πρέπει να ομονοήσουμε σε αυτό και να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί και αντί να έχουμε ως σάκο του μποξ το ζήτημα της ασφάλειας με αφορμή οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, σε μία σύνθετη και πολύπλοκη εποχή, αντί να ομονοήσουμε τα πολιτικά κόμματα, βρίσκεται αυτό το πεδίο το οποίο θα έπρεπε να είναι στο απυρόβλητο, όχι για λόγους ασυλίας πολιτικής».

Συνεχίζοντας, ερωτηθείσα για το θέμα των συλλήψεων σχολίασε μεταξύ άλλων «το γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι και αποτελεσματική και ταυτόχρονα προσέχει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εάν θα δείτε και έχει πολύ υψηλά τον πήχη στο ζήτημα αυτό. Ο συνδυασμός ξέρετε αυτός είναι πολύ δύσκολος».

Ταυτόχρονα επεσήμανε «εμένα με ενδιαφέρει να πνέει ένας νέος άνεμος, μια άλλη πολιτική νοοτροπία στη χώρα μου και επειδή πιστεύω πολύ στο διάλογο και στη συνεργασία, θεωρώ ότι όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε όχι εκ του ασφαλούς, εννοώ στην πολιτική αλλά με την πράξη μας και το έργο μας, έτσι λοιπόν έκανα εγώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε τα ειδικά πακέτα της Wind που εξασφάλισε ο Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Αστυνομικών Ε.Ε. και Ε.Α. Νομού Θεσσαλονικης

Τέλος, μιλώντας με την ιδιότητα της προέδρου της Νέας Ελληνικής Ορμής, η Υφυπουργός ανέφερε «η ουσία των πραγμάτων εδώ έχει να κάνει με ένα πάρα πολύ απλό πράγμα. Μιλήσατε προηγουμένως για αρχές του Καραμανλή. Λοιπόν, ο Καραμανλής, οικοδόμησε, έχτισε, θεμελίωσε τη συμφιλίωση την εθνική. Ένωσε και δεν δίχασε τον ελληνικό λαό».

Ενώ πρόσθεσε, «τα θέλω του ελληνικού λαού είναι να συνεργαστούμε σε εκείνα που συμφωνούμε. Συμφωνώ σε τρία πράγματα. Στην Κοινωνική ατζέντα την οποία την έχω πάρα πολύ ψηλά και την έχω υπηρετήσει, στην Ασφάλεια του πολίτη, με εμένα στο Υπουργείο υπάρχει μηδενική ανοχή. Όσο είμαι εγώ εκεί, το δόγμα είναι μηδενική ανοχή, και το πιστεύω απολύτως, και βεβαίως και στη Διαφάνεια του δημόσιου βίου.

Αυτά τα τρία, στα οποία συγκλίνω με την Κυβέρνηση, εργάζομαι πολύ σοβαρά για να τα εξυπηρετήσω προς όφελος του ελληνικού λαού. Κατεβαίνω στις εκλογές αυτόνομη και ανεξάρτητη δίχως καμία ασφάλεια, καμία ομπρέλα κανενός μεγάλου, όπως λέμε κόμματος και αυτό νομίζω πρέπει να αξιολογηθεί πολιτικά.

Υπό την έννοια λοιπόν αυτή, όλοι όσοι έλεγαν ότι η Παπακώστα μπήκε για να βολευτεί, να τακτοποιηθεί, να λύσει ζητήματα ψηφοθηρίας κτλ, διαψεύδονται οικτρά, διότι δεν υπάρχει κανένα δίχτυ ασφαλείας κ. Χιώτη και κ. Παπαδόπουλε στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis