Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:28 | 17/09/2020
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει από νωρίς το πρωί της Πέμπτης την περιοχή της Λέσβου όπου έχουν κατασκηνώσει οι πυρόπληκτοι της Μόριας εδώ και μέρες.
 
Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Ant1, απομακρύνοντας δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία και κλείνοντας τον ήδη αποκλεισμένο δρόμο, κλούβες των ΜΑΤ και μία αύρα της ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισαν την περιοχή.
 
Ο στόχος είναι να μπουν στον άτυπο καταυλισμό που έχει στηθεί στο δρόμο, πρώτα οι  γυναίκες αστυνομικοί – που έφτασαν χθες, Τετάρτη, από την Αθήνα στη Λέσβο – και να πάρουν γυναίκες και παιδιά προκειμένου να τα μεταφέρουν στον καταυλισμό που έχει στηθεί στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ.
 
Οι πρόσφυγες θα υποβληθούν σε rapid test για κορωνοϊό
 
Στη συνέχεια, οι υπόλοιπες αστυνομικές δυνάμεις θα προσελκύσουν και τους άνδρες, ώστε να μπουν κι εκείνοι με τη σειρά τους στον Καρά Τεπέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στον καταυλισμό θα πραγματοποιείται αφού πρώτα υποβληθούν στα απαραίτητα rapid test για τον κορωνοϊό.
 
Οι χιλιάδες άνθρωποι που έμειναν στο δρόμο, μετά τη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας αρνούνται στην πλειονότητά τους να πάνε στον καταυλισμό, θεωρώντας ότι έτσι θα φύγουν από το νησί.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis