Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:00 | 05/12/2019

Σήμερα Πέμπτη λήγει το τελεσίγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την εκκένωση όλων των καταλήψεων.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο καλούσε τα άτομα που βρίσκονται σε υπό κατάληψη κτίρια είτε να τα εγκαταλείψουν μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου είτε να έρθουν σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες τους για να τα μισθώσουν νόμιμα.

Στο πλαίσιο αυτό έχει εκπονηθεί σχέδιο για την άμεση εκκένωση από την ΕΛ.ΑΣ. περίπου 10 καταλήψεων, για τις οποίες εκκρεμούν εισαγγελικές παραγγελίες. Και όλα αυτά ενώ η Αστυνομία ετοιμάζεται για την περιφρούρηση των αυριανών συγκεντρώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξηγούν στο ethnos.gr ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία εκκένωση κτιρίου την ημέρα της επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου και ότι το σχέδιο θα ενεργοποιηθεί το επόμενο διάστημα. Κανείς άλλωστε δεν θα μπορούσε να διακινδυνεύσει επιχειρήσεις αυτού του είδους μία τέτοια ημέρα.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η κατάληψη ΒΟΞ στην πλατεία Εξαρχείων, η οποία αποτελεί την «έδρα» της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας. Το κτίριο ανήκει στον ΕΦΚΑ, η διοίκηση του οποίου είχε δείξει στο παρελθόν διαλλακτική στάση απέναντι στα άτομα που χειρίζονται την κατάληψη. Άγνωστο παραμένει εάν έχει γίνει προσπάθεια από τους διαχειριστές της κατάληψης για τη νόμιμη ενοικίαση του χώρου.

Πηγή:  ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis