Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 23/02/2015

Να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στους πιστωτές της, ζήτησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας με την Αριάνα Χάφινγκτον, σήμερα το πρωί. Η συνομιλία τους μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα της Huffington Post.

Η κ. Λαγκάρντ τόνισε ότι «έφτασε η ώρα να ακούσουμε ο ένας τον άλλον, (διότι) μόνο με τον τρόπο αυτό θα έχουμε πρόοδο».

Σύμφωνα με την επικεφαλής του Ταμείου, αυτή τη στιγμή το θέμα αφορά αυτή καθ' αυτήν την ελληνική οικονομία. Το ζητούμενο, συνέχισε, είναι, η ελληνική οικονομία– μέσα από ένα συνολικό σχέδιο-να μπορέσει να γίνει πιο ισχυρή και πιο αποτελεσματική ώστε να δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας θέσεων εργασίας. Η κυρία Λαγκάρντ απαντούσε σε ερώτηση της κ. Χάφινγκτον, για τους νέους και τα καλά μυαλά που εγκαταλείπουν την Ελλάδα και πιθανότητα δεν θα επιστρέψουν ξανά.

Το θέμα αυτή την στιγμή, είπε η γενική διευθύντρια, δεν είναι μόνο δημοσιονομικό ή μόνο αναπτυξιακό.
Σύμφωνα με την κ. Λαγκάρντ, τις επόμενες ώρες και τους επόμενους μήνες η ελληνική κυβέρνηση έχει να κάνει πολύ δουλειά. Πρόσθεσε ότι σε τούτη τη διαδικασία πρέπει οι πιστωτές να λάβουν υπόψιν «τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, τις δυσκολίες και τις θυσίες και αυτές πρέπει να αναγνωριστούν και πρέπει να καταλήξουμε σε ένα αποτελεσματικό και βιώσιμο σχέδιο για να βοηθηθεί η Ελλάδα».

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η κ. Χάφινγκτον έκανε στοχευμένες ερωτήσεις και εξασφάλισε απαντήσεις. «Πρέπει να εκμεταλλευθούμε τις θυσίες του ελληνικού λαού», είπε η κ. Λαγκάρντ, «και να τις κεφαλαιοποιήσουμε, για να πάμε μπροστά. Δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει και αυτές που πρέπει να γίνουν».

Συνέχισε λέγοντας ότι «πολύ συχνά αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι επώδυνες και συγκρούονται με συγκεκριμένα συμφέροντα. Όμως, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες γιατί θα κάνουν την χώρα πιο ανταγωνιστική, πιο αποτελεσματική και πιο παραγωγική. Χωρίς αυτές, οι θυσίες πάνε χαμένες», προειδοποίησε η κ. Λαγκάρντ.

Η γενική διευθύντρια είπε ότι το Ταμείο θα συνεχίσει και είναι έτοιμο να βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση να αξιολογήσει με ποιες αλλαγές επιθυμεί να προχωρήσει πρώτα.

Το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη δεν συζητείται, είπε η κ. Λαγκάρντ. «Αυτό που συζητείται είναι πως θα εμπιστευτεί ο ένας τον άλλον για να προχωρήσουμε μαζί».

Πηγή:ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis