Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:48 | 04/12/2020

Όλο αυτό το διάστημα από την έναρξη της πανδημίας, οι αστυνομικοί έχουν σηκώσει δυσβάσταχτο βάρος που δεν τους αναλογεί, όντας στη "πρώτη γραμμή", προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία των πολιτών. Έχουν αναλάβει σχεδόν εξ ολοκλήρου, τον έλεγχο της απόλυτης τήρησης των μέτρων ενάντια στο κίνδυνο διασποράς του ιού, παρόλο που δεν είναι τα μοναδικά όργανα ελεγκτικού μηχανισμού.

Από τη πρώτη στιγμή, όλοι μας θεωρήσαμε σωστό να "βάλουμε πλάτη", χωρίς αντιρρήσεις και δισταγμούς, ώστε να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να μην κινδυνέψει ούτε μία ανθρώπινη ζωή, χωρίς να λογαριάζουμε τις δικές μας ζωές, λόγω και των ελλείψεων σε υγειονομικά εφόδια κλπ. και το κάναμε με απόλυτη επιτυχία.
 
Δεν διεκδικήσαμε ουσιαστικά καλύτερες οικονομικές απολαβές και δεν πήραμε τίποτα παρά μόνο υποσχέσεις, εν αντιθέσει με άλλους κλάδους εργαζομένων, που καλώς έλαβαν επιδόματα στήριξης λόγω Covid, επιδόμα Πάσχα αλλά και εξαγγελίες για καταβολή δώρου Χριστουγέννων. Επίσης, δεν συμπεριληφθήκαμε στο σχεδιασμό, ούτε για την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, από την καταβολή της οποίας απαλλάσσονται από 01/01/2021, όλοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ.
 
Προσφέραμε τη κάλυψη μας στη πολιτεία, χωρίς διαμαρτυρίες, με την αναστολή των αδειών μας 2 φορές αυτή την περίοδο, με ότι αυτό συνεπάγεται εις βάρος μας και εις βάρος του οικογενειακού μας προγραμματισμού.
 
Υποστηρίξαμε και συναισθηματικά τη κοινή προσπάθεια, καθώς γίναμε το εξιλαστήριο θύμα για μία ακόμα φορά, ερχόμενοι σε αρκετές περιπτώσεις, σε δύσκολη θέση απέναντι στους απλούς πολίτες, καθόσον ήμασταν υποχρεωμένοι να επιβάλλουμε το περιορισμό της κυκλοφορίας τους, σε δραστηριότητες που μέχρι τώρα φαινόταν απόλυτα φυσιολογικές, όπως η μετάβαση τους στην Εκκλησία ή σε παιδικές χαρές ή οπουδήποτε αλλού, ώστε να διαφυλάξουμε την υγειονομική ασφάλεια όλων μας.
 
Εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν νοσήσει από τον ιό και ήδη μετράμε τρεις απώλειες αδικοχαμένων συναδέλφων μας, ως αποτέλεσμα της παρουσίας μας στη "πρώτη γραμμή" του καθήκοντος.
 
Σε καμία περίπτωση δεν είναι στις επιδιώξεις μας, να ευνοηθούμε σε σχέση με άλλους κλάδους εργαζομένων, αλλά μην μας εξαιρείται και από το σύνολο της κοινωνίας, είμαστε μέρος αυτής και απαιτούμε αυτό που μας αναλογεί, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Απαιτούμε επίδομα Covid, επίδομα Χριστουγέννων και απαλλαγή από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
 
Όσον αφορά την αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνου, αιτούμαι από τα θεσμικά όργανα, να ζητήσουν ακρόαση και να καταθέσουν  πλήρη εμπεριστατωμένα στοιχεία και μελέτες για την αναγνώριση της  επικινδυνότητας της εργασίας μας, ενώπιον της Επιτροπής Κρίσεων των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων, προκειμένου να γνωμοδοτήσει σχετικά με τη σειρά της, προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, καθώς δόθηκε για 4η φορά παράταση της τελικής υποβολής γνωμοδότησής της, έως 30/04/21.
 
 
ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου,
Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Ν.Η
στην Π.Ο.Α.Σ.Υ.,
Μέλος  Μ.Π.Ρ.Ο.Σ.Τ.Α.
 
04/12/20
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis