Λαγωνικό της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε την κάνναβη σε ταχυδρομικές επιστολές

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λαγωνικό της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε την κάνναβη σε ταχυδρομικές επιστολές

Δέκα ταχυδρομικές επιστολές με παραλήπτες σε χώρες της Ευρώπης, στο εσωτερικό των οποίων βρέθηκε ποσότητα κάνναβης 228,4 γραμμαρίων εντοπίσθηκαν μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε κατάστημα ΕΛ.ΤΑ. στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αποστολείς ήταν δύο.

Επίσης, κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις δύο άτομα που δραστηριοποιούνται στην εμπορία εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. συνέλαβαν χθες το βράδυ 38χρονος Έλληνας, μέλος οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας ποσοτήτων ηρωίνης.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του καθώς και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

•             17 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 8 κιλών και 572 γραμμαρίων

•             2 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του και

•             Χρηματικό ποσό.

Επίσης, κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα.

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης,  το οποίο οδηγούσε 33χρονος Έλληνας και στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 δέματα κάνναβης συνολικού βάρος 3 κιλών και 436 γραμμαρίων, χρηματικό ποσό 5.400 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και 2 κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον, κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

«Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση του φαινομένου της διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών πραγματοποιούν καθημερινά ελέγχους για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που εμπορεύονται ναρκωτικές ουσίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

thestival.gr