Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:38 | 08/09/2021

Ο Διευθυντής Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ, Μάριος Λαζανάς, αναφέρθηκε στα περιστατικά με τα πλαστά πιστοιποιητικά εμβολιασμού, τονίζοντας ότι «είναι πολύ λυπηρά φαινόμενα, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι είμαστε τόσο ευφυείς οι Ελληνες για να παρακάμψουμε τις διαδικασίες».

Δίνοντας μια εξήγηση για τον λόγο που συμβαίνει αυτό, ο κ. Λαζανάς τόνισε πως «έχουν γίνει από μικρά εμβολιαστικά κέντρα που δεν υπήρχε το αντίστοιχο προσωπικό και δεν τηρούνταν οι διαδικασίες».

Παράλληλα, εξέφρασε τον φόβο του ότι θα υπάρξουν κι άλλα αντίστοιχα περιστατικά, αν και έχει ήδη σημάνει συναγερμός στους επιστήμονες και στην ελληνική κυβέρνηση για τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού. «Στα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα δεν έχει προκύψει κάτι» σημείωσε.

Σε ερώτηση για την προσθήκη των παιδιάτρων στο πρόγραμμα του εμβολιασμού, είπε πως «πρέπει να μπουν στο παιχνίδι, καθώς η Ελλάδα είναι από τις χώρες που έχουν μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη. Άλλωστε ο παιδίατρος στη χώρα μας έχει ρόλο οικογενειακού γιατρού».

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι είναι δεδομένο πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα νοσήσουν τον χειμώνα «διότι ο ιός θα κυκλοφορεί σε μεγάλο ποσοστό».

Επίσης, τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού σε κλάδους όπως η εστίαση, τα ξενοδοχεία, η εκπαίδευση, η αστυνομία και ο στρατός. «Σκεφτείτε να έχουμε κρίση στο Αιγαίο και το πλοίο να γυρίσει πίσω γιατί έχει επιδημία μες το πλοίο», τόνισε ο κ. Λαζανάς.

Τέλος, αναφέρθηκε και κατά των γιατρών που πείθουν τους ασθενείς τους να μην εμβολιαστούν ή να πάρουν ακατάλληλα φάρμακα ή να μην διασωληνωθούν ενώ νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο λέγοντας ότι «δυστυχώς αυτά τα κρούσματα καθημερινά πολλαπλασιάζονται».

Στο ερώτημα εάν ένας ασθενείς μπορεί να αποφασίσει ο ίδιος να μην διασωληνωθεί, ο κ. Λαζανάς εξήγησε πως το θέμα είναι πάρα πολύ σύνθετο.

 

«Εάν είναι σε βαριά κατάσταση ο ασθενής, δεν είναι ψυχικά υγιής να αναλάβει την ευθύνη και να υπογράψει. Σε πιο ήπιες περιπτώσεις μπορεί να φύγει αλλά με ειδικές συνθήκες και αφού ειδοποιηθεί ο ΕΟΔΥ να τον μεταφέρει, γιατί είναι μολυσματικός», κατέληξε.

Πηγή:  dikaiologitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis