Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:29 | 19/04/2015

Μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες λαθραίου καπνού που έχουν κατασχεθεί ποτέ στη χώρα, είχαν αρχίσει να «σπρώχνουν» ένας Έλληνας και μια Βουλγάρα. Μάλιστα, διακινούσαν το παράνομο εμπόρευμα σε λαϊκή αγορά του Βόλου, με «βιτρίνα» έναν πάγκο με… οπωροκηπευτικά!

Οι πληροφορίες που δέχθηκαν οι άνδρες της Ασφάλειας τους οδήγησαν στον πάγκο όπου ο 68χρονος Έλληνας και η 47χρονη αλλοδαπή διακινούσαν τα νόμιμα προϊόντα. Κάτω από αυτόν, όμως, έκρυβαν όχι μια ή δυο, αλλά… 68 συσκευασίες με συνολικά 24 κιλά και 77 γραμμάρια αφορολόγητου καπνού κι έτσι συνελήφθησαν αμέσως.


Ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις ήρθαν στο φως από την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του ζευγαριού στην ευρύτερη περιοχή της πόλης. Στα ψυγεία με τα νόμιμα οπωροκηπευτικά που υπήρχαν στην αποθήκη, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν έξι κιβώτια που περιείχαν άλλα 125,5 κιλά αφορολόγητου καπνού! Τα σχεδόν 150 κιλά καπνού εστάλησαν στο Τελωνείο Βόλου για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, ενώ οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου που τους άσκησε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis