Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:51 | 24/01/2017

Ύποπτα κινούνταν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο σε περιοχή της νότιας Χίου και ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας για έλεγχο, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο 44χρονος οδηγός ήταν φυγόποινος και διακινούσε λαθραία πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού μαζί με τον 33χρονο συνεπιβάτη του.

Στον χώρο αποσκευών του οχήματος βρέθηκαν 130 πακέτα τσιγάρων και 38 συσκευασίες καπνού χωρίς την ενδεικτική ταινία του φόρου κατανάλωσης, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε σε άλλο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 33χρονου κατασχέθηκαν άλλα 119 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 69 συσκευασίες με καπνό. Όλα εστάλησαν στο Τελωνείο Χίου και οι μεταφορείς οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών του νησιού κατηγορούμενοι για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 44χρονου εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αιγαίου για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.


Ο έλεγχος που έγινε από αστυνομικούς της Ασφαλείας στο αυτοκίνητο που οδηγούσε στη Λευκάδα ένας 42χρονος Έλληνας, έφερε στο φως έξι συσκευασίες με αδασμολόγητο καπνό συνολικού βάρους τριών κιλών και 156 γραμμαρίων που κατασχέθηκε και εστάλη στο αρμόδιο Τελωνείο για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί. Ο δράστης συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδας .

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis