Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:09 | 22/08/2020

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στη Λακωνία με τη μεγάλη δασική φωτιά να συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Το μέτωπο που ανησυχεί τους πυροσβέστες. Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν…

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Λακωνία. Οι Πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, όσο υπάρχει το φως της ημέρας…

Σε εξέλιξη είναι από τις 12.00 το μεσημέρι η μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή Λαγκάδα, στον Δήμο Ανατολικής Μάνης. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 53 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα, επιχειρούν την κατάσβεσή της.

Από αέρος συνδράμουν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού, ενώ υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν τεθεί στην διάθεση των δυνάμεων κατάσβεσης. 

Λίγο πριν τις 14.00 το μέτωπο έσπασε στα δύο. Το ένα κινείται προς το βουνό και δεν ανησυχεί την Πυροσβεστική, αλλά το δεύτερο έχει φορά προς τους οικισμούς που βρίσκονται κοντά στη Νεάπολη. Προληπτικά δόθηκε εντολή για εκκένωση τριών οικισμών: Βάχος, Γέρμα και Δροσοπηγή θα αδειάσουν για κάθε ενδεχόμενο.

 

Για την ώρα, όπως επισημαίνει η Πυροσβεστική δεν υπάρχει κίνδυνος. Ένα πυκνό σύννεφο καπνού έχει σκεπάσει την περιοχή κοντά στο μέτωπο της φωτιάς.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική το μέτωπο βρίσκεται ανάμεσα στο Γύθειο και την Αρεόπολη στην περιοχή Δρακουλιάνικα.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη ώστε η φωτιά να μην απειλήσει κατοικημένες περιοχές. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσκολεύουν το έργο τους.

Πηγή: newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis