Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:00 | 15/09/2015

Έπαθε σοκ ένας Λαμιώτης όταν μέσα στον ύπνο του σήκωσε το τηλέφωνο και άκουσε ότι ο γιος του στη Γερμανία χτύπησε ένα 12χρονο παιδί με το αυτοκίνητο και ότι έπρεπε να πληρώσει 18.000€ για να γλυτώσει τη φυλακή!!!

Το τηλεφώνημα των θρασύτατων και καλά ενημερωμένων απατεώνων έγινε στις 4:10΄ το απόγευμα ακριβώς. Ο πατέρας του 29χρονου Λαμιώτη, που βρίσκεται στην Γερμανία, εκείνη την ώρα κοιμόταν.

Όταν σήκωσε το ακουστικό άκουσε μια κυρία να συστήνεται ως δικηγόρος από Γερμανία με το όνομα "Μαρία Δαμίγου", η οποία του είπε ότι ο γιος του χτύπησε πολύ σοβαρά ένα 12χρονο παιδάκι με το αυτοκίνητο και ότι επειδή εκεί οι νόμοι είναι πολύ αυστηροί θα πήγαινε κατευθείαν φυλακή, εκτός κι αν μπορούσε να στείλει επειγόντως 18.000€ για να το τακτοποιήσουν διαφορετικά.

Την ίδια στιγμή στο βάθος του τηλεφώνου άκουγε κάποιον που παρίστανε το γιο του και κλαίγοντας φώναζε «πατέρα χτύπησα ένα παιδί σώσε με».

Ο πατέρας ξεπερνώντας το πρώτο σοκ και όσο μιλούσε με την "δικηγόρο" ζήτησε από τη γυναίκα του να πάρει το γιο τους τηλέφωνο στη Γερμανία. Όταν είδε τη μητέρα να μιλάει κανονικά με το παιδί τους βεβαιώθηκε ότι είχε να κάνει με θρασύτατους απατεώνες, τους οποίους και απείλησε στο τηλέφωνο ότι θα καταγγείλει στην αστυνομία.

Ωστόσο δεν μπορούσε να "χωνέψει" ότι αυτοί οι άνθρωποι ήξεραν τόσες λεπτομέρειες για την οικογενειακή του κατάσταση και ότι το παιδί του ζει και εργάζεται στη Γερμανία.

Οι απατεώνες είχαν "ξαναχτυπήσει" πριν λίγες ημέρες και πάλι στη Λαμία

Με τον ίδιο τρόπο πριν από λίγες ημέρες, πιθανότατα οι ίδιοι απατεώνες, προσπάθησαν να εξαπατήσουν μια ηλικιωμένη μητέρα, η κόρη της οποίας είναι στην Αθήνα, όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά.

Της είπαν ότι είχε πέσει θύμα τροχαίου και ότι έπρεπε να πληρώσει κάποιο χρηματικό ποσό για να βρεθεί επειγόντως μόσχευμα που είχε ανάγκη για το χειρουργείο.

Η γυναίκα είχε υποστει σοκ, όταν άκουγε την "κόρη" της στο βάθος του τηλεφώνου να ζητά βοήθεια. Ευτυχώς άλλο συγγενικό πρόσωπο επικοινώνησε μαζί της και διαπίστωσε ότι είναι καλά, βάζοντας έτσι τέλος στο μαρτύριο της μητέρας.

Να είστε υποψιασμένοι

Επειδή οι διάφοροι απατεώνες σκαρφίζονται απίθανα πράγματα για να αποσπάσουν χρήματα, χωρίς φυσικά να διστάζουν μπροστά σε οτιδήποτε, όταν σηκώνετε το τηλέφωνο να είστε υποψιασμένοι ή όταν σας πλησιάζουν άγνωστοι, ακόμα κι αν ξέρουν λεπτομέρειες για οικογένεια και συγγενείς.

Τέλος ενημερώστε τους ηλικιωμένους γονείς σας, γιατί κυρίως ο στόχος είναι άτομα προχωρημένης ηλικίας που δεν ζουν μαζί με τα παιδιά τους.

http://www.lamiareport.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis