Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:39 | 01/04/2021

Σε εκκολαπτήρια μετάδοσης της covid-19, εξελίσσονται τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) ανάμεσά τους και το Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου στη Λαμία.

Η κατάταξη της 2021 Β’/ΕΣΣΟ από 8 έως 11 Μαρτίου για όσους κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας και κυρίως από 16 έως 19 Μαρτίου των στρατεύσιμων κλάσεως 2023 (γεννημένοι το 2002), φαίνεται να εκτόξευσαν τις μολύνσεις σε όλα τα στρατόπεδα της χώρας.

57 τα κρούσματα στο ΚΕΥΠ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, στο ΚΕΥΠ το τελευταίο 3ημερο φέρεται να έχουν ανιχνευθεί 57 κρούσματα covid-19, περιστατικά που διαχειρίζεται αποκλειστικά ο Ελληνικός Στρατός, χωρίς νοσηλείες εκτός στρατοπέδου ή κάποιου στρατιωτικού νοσοκομείου.

Πρόκειται στη συντριπτική πλειοψηφία για περιστατικά ασυμπτωματικά ή στη χειρότερη περίπτωση ασθενών που περνούν ήπια τη νόσο, χωρίς βέβαια να υπάρχουν περισσότερα στοιχεία. Σημειώνεται πάντως ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο του Στρατού περιγράφεται ως πιο αυστηρό. Στις οδηγίες του ΓΕΕΘΑ αναφέρεται ότι οι στρατεύσιμοι που ανιχνεύονται μετά την κατάταξη τους θετικοί, παραμένουν κανονικά σε προκαθορισμένο χώρο μέχρι την ίαση τους εντός του στρατοπέδου (εκτός αν είναι κάτι πιο σοβαρό).

Που χρεώνονται τα νέα κρούσματα

Ωστόσο υπάρχει η σημαντική «λεπτομέρεια» της «χρέωσης» των συγκεκριμένων κρουσμάτων ως κατοίκων Λαμίας, γεγονός που, αφενός έχει κατεβάσει σημαντικά και πλασματικά τη διάμεση ηλικία των κρουσμάτων, αφετέρου έχει ανεβάσει πάρα πολύ των αριθμών των μολύνσεων!

Και αν στην πρώτη περίπτωση το λάθος είναι στατιστικό, στη δεύτερη περίπτωση μπορεί να έχει επιπτώσεις στη λήψη αχρείαστων σκληρών μέτρων περιορισμού, καθώς οι συγκεκριμένες μολύνσεις είναι εσωτερικές και πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι ενδοοικογενειακές, σαν μια μεγάλη οικογένεια.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι από τις 17 έως 31 Μαρτίου τα περιστατικά covid στην πόλη της Λαμίας είναι 240. Τα κρούσματα σε άνδρες ηλικίας από 18 μέχρι 30 ετών, είναι 56 και από τις 25 Μαρτίου μέχρι σήμερα 40, ενώ το τελευταίο 3ημερο, 27 (τα 14 στις 31 Μαρτίου). Επειδή λόγω των προσωπικών δεδομένων δεν μπορούμε να έχουμε άμεση πρόσβαση στα στοιχεία των ασθενών, μόνο από πληροφορίες μπορούμε να σας μεταφέρουμε ότι δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμη όλα τα ενεργά περιστατικά στις λίστες του ΕΟΔΥ.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι νεαροί άνδρες που έχουν μολυνθεί από covid καταλαμβάνουν το 23,3% των ενεργών κρουσμάτων του 14ημερου, επηρεάζοντας πολύ σημαντικά τα νούμερα που βλέπουν οι επικεφαλής στο κέντρο αποφάσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Γεγονός είναι πάντως ότι η βρετανική μετάλλαξη του sars-cov-2 που προκαλεί την επικίνδυνη νόσο, είναι πιο μολυσματική και προσβάλει σχετικά εύκολα και ανθρώπους μικρούς σε ηλικία, κάτι που ήταν αρκετά σπάνιο μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι πλέον μας αφορά όλους, μικρούς - μεγάλους, η απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης, υιοθετώντας συμπεριφορά επιβεβαιωμένου κρούσματος που δε θέλει να μεταδώσει σε συνάνθρωπό του τον ιό…

lamiareport.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis