Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:58 | 06/08/2021

Μία ζώνη προστασίας γύρω από την γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στη Μαλεσίνα έχουν κάνει πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής, καθώς η φωτιά πλέον έχει πάρει κατεύθυνση προς το Μοναστήρι, τις κατασκηνώσεις του υπουργείου Εξωτερικών και τις γηπεδικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται πλησίον. Ιδιαίτερα η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου και οι κατασκηνώσεις του ΥΠΕΞ, που στο παρελθόν φιλοξενούσαν παιδιά των ομογενών κάθε χρόνο, είναι μέσα σε μία πευκόφυτη περιοχή και πλέον οι φλόγες τρέχουν με τεράστια ταχύτητα αφού εγκατέλειψαν ελαιοπερίβολα και μπήκαν πάλι μέσα στα πεύκα.

   Η φωτιά ξεκίνησε από μία πευκόφυτη περιοχή του ΟΣΜΑΕΣ που ξεκινά από το κέντρο του Θεολόγου ανάμεσα στην Μαλεσίνα και το Θεολόγο και κατευθύνθηκε προς τον Ευβοϊκό κόλπο, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια και εγκαταστάσεις οι οποίες δεν έχουν αποτιμηθεί ακόμη. Ισχυροί άνεμοι οδήγησαν τις φλόγες μέσα στους ελαιώνες. Η φωτιά κινήθηκε σε μία απόσταση τριών περίπου χιλιομέτρων νοτιοανατολικά, και τώρα επανέρχεται από τη θάλασσα προς το χωριό Μαλεσίνα, όπου ενδιάμεσα βρίσκεται το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου και λοιπές εγκαταστάσεις.

   Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος κ. Ζεκεντές διέταξε την εκκένωση του οικισμού στο Θεολόγο, ζητώντας από τους κατοίκους να βρεθούν στην παραλία Λεκούνα και οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή γύρω στις 2:00 το μεσημέρι πήραν μήνυμα από το 112 ότι πρέπει να την εγκαταλείψουν. 

   Πριν λίγο, σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Λοκρών κ. Ζεκεντές, προετοιμάζει τους κατοίκους της Μαλεσίνας για την πιθανότητα εκκένωσης της πόλης, αν βεβαίως οι φλόγες δεν σταματήσουν στο μοναστήρι αλλά προχωρήσουν πλέον προς το χωριό - σενάριο το οποίο απεύχονται οι περισσότεροι.

   Αυτή τη στιγμή οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί και παρά την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων με εθελοντές αλλά και κατοίκους του χωριού, όπως επίσης και με εναέρια πυροσβεστικά μέσα, η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis