Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:50 | 08/08/2015

Την κατακραυγή του κόσμου θα κερδίσει η κυβέρνηση με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος επαναλαμβάνει πως η Αριστερή Πλατφόρμα θα καταψηφίσει την υπογραφή αυτού.

«Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα μέλλον, όπως και ο τόπος, εφαρμόζοντας ένα νέο τρίτο μνημόνιο. Ούτε μπορεί η κυβέρνηση αυτή να γλιτώσει την κατακραυγή, προσφεύγοντας ένοχα και άρον άρον σε εκλογές-εξπρές μέσα στον Σεπτέμβρη, αντιγράφοντας κακόγουστα, τις πιο νοσηρές τακτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο πρώην υπουργός ΥΠΑΠΕΝ σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Αυγή.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε πως επιθυμία του είναι να προκύψει ως συνέχεια ένα σχέδιο για άμεση επιστροφή της κυβέρνησης στις αντιμνημονιακές τις ρίζες και στον λαϊκό ριζοσπαστισμό.

«Η διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης απέτυχε παταγωδώς και αυτή η παταγώδης αποτυχία έγινε η αφορμή να προχωράει η κυβέρνηση στην υπογραφή ενός νέου τρίτου καταστρεπτικού μνημονίου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λαφαζάνης και συμπλήρωσε:

«Η διαπραγματευτική κυβερνητική τακτική ήταν γεμάτη από παλινωδίες, αντιφάσεις και μεγάλες αυταπάτες, ενώ η αδιέξοδη παράταση των διαπραγματεύσεων επιδείνωνε την οικονομική ύφεση και στράγγιζε και τα τελευταία πολύτιμα αποθεματικά της χώρας, αφήνοντας την πατρίδα μας έκθετη στο έλεος των βρόμικων εκβιασμών της ΕΚΤ».

Όπως υπογραμμίζει, η μεγαλύτερη αυταπάτη ήταν η φαντασίωση ότι μπορούσε το σημερινό νεοαποικιακό ευρωζωνικό κατεστημένο να αποδεχθεί, με ένα μείγμα από κυβερνητικές ικεσίες και κατάρες, μια δήθεν «καλή συμφωνία».

«Η κυβέρνηση εφ’ όσον δεν είχε με δημόσιο τρόπο και ενήμερο τον λαό ως πολιτική εναλλακτική επιλογή, την οποία να εννοεί πλήρως, την έξοδο από την Ευρωζώνη, ματαιοπονούσε», προσθέτει.

iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis