Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:02 | 05/08/2020

Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε δυστυχώς μια έξαρση κρουσμάτων του κορωνοιού στη Χώρα μας, κάτι που προκαλεί έκδηλη ανησυχία και απαιτεί εγρήγορση και τήρηση των μέτρων από όλους μας.  Και ενώ λαμβάνονται συνεχώς πρωτοβουλίες από την Πολιτεία για αυστηροποίηση των ελέγχων στα σημεία εισόδου της Χώρας και περιορισμού των μετακινήσεων, δεν ισχύει το ίδιο για το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής αφού δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα για την ασφαλή λειτουργία της Υπηρεσίας και των συναδέλφων μας που υπηρετούν εκεί.

Ειδικότερα, με το υπ΄ Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 49625 από 4/8/2020 Φ.Ε.Κ., προβλέπεται η λειτουργία του συνοριακού σημείου ελέγχου Κακαβιάς μόνο από τις 7 π.μ. έως τις 11 μ.μ., προκειμένου να διενεργούνται στοχευμένοι έλεγχοι από τα κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.Υ. που θα βρίσκονται μόνιμα εκεί. Επίσης έχει ανακοινωθεί πως από τις 16/8/2020, όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία μέσω Κακαβιάς υποχρεούται σε 7ήμερη κατ΄οίκον παραμονή. Πουθενά στο Φ.Ε.Κ. αλλά και στις ανακοινώσεις, δεν αναφέρεται πως θα λειτουργήσει το έτερο εν λειτουργία σημείου εισόδου από την Αλβανία, αυτό της Κρυσταλλοπηγής!.

Το γεγονός αυτό προκαλεί εύλογες απορίες και προβληματισμό, αφού σύμφωνα με το Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 46164 από 20/7/2020 Φ.Ε.Κ., επιτρέπεται από το σημείο ελέγχου Κρυσταλλοπηγής η διέλευση Ελλήνων πολιτών,  αλλοδαπών κατόχων αδειών παραμονής, προσώπων που έχουν την κύρια κατοικία τους στην Ελλάδα, κατόχων Ειδικού Δελτίου ταυτότητας ομογενούς, καθώς και φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες Έλληνες και αλλοδαποί πολίτες.  Οι συνάδελφοι μας που υπηρετούν στο Τ.Δ.Ε. Κρυσταλλοπηγής, είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει μεταβεί ποτέ κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και δεν υφίσταται κανένας υγειονομικός έλεγχος στους διερχόμενους!

Επιπρόσθετα, αφού δεν υπάρχει κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ, οι Αστυνομικοί έχουν επιφορτιστεί αποκλειστικά με τον έλεγχο της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, χωρίς να διαθέτουν καθόλου σχετικό εξοπλισμό και «σκανάρουν» τις φόρμες PLF με τα προσωπικά τους κινητά, ερχόμενοι σε άμεση επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους καθημερινά!

Τέλος, είναι αναμενόμενο με το κλείσιμο των συνόρων στην Κακαβιά τις βραδινές ώρες, να αυξηθεί η ταξιδιωτική κίνηση από το Τ.Δ.Ε. Κρυσταλλοπηγής αυτές τις ώρες, χωρίς όπως προείπαμε να γίνεται κανένας υγειονομικός έλεγχος σε όσους ταξιδεύουν.

Κύριοι Υπουργοί,

δυστυχώς οι συνάδελφοι μας αισθάνονται παρατημένοι στο έλεος του Θεού, αφού η πολιτεία δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, προστατεύοντας τους εαυτούς τους, την οικογένειά τους αλλά και την Πατρίδα από περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας.

Γι΄αυτό, παρακαλούμε όπως άμεσα μεταβεί υγειονομικό κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. στην Κρυσταλλοπηγή για την διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων, να εφαρμοστούν οι περιορισμοί που ισχύουν στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς, και εφόσον δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, το σημείο ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής να παραμείνει κλειστό όπως άλλα σημεία εισόδου. Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι απαραίτητες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγειονομική ασφάλεια των Αστυνομικών και της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και να μην πάει χαμένη όλη αυτή η προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας. 

                               Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

     Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Ιωάννης                             ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Παντελής

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis