Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:05 | 06/05/2018
Όλα άρχισαν γύρω στις δέκα και τριάντα χθες το βράδυ, όταν εκτός υπηρεσίας αστυνομικός μετέβη σε φαρμακείο στην οδό Πεντέλης στον Ύψωνα για να αγοράσει φάρμακα για το άρρωστο παιδί του. 
 
Σε ανοιχτό χώρο δίπλα σε εκκλησία, εντόπισε ύποπτο όχημα ενοικιάσεως και αμέσως ενημέρωσε σχετικά τον αξιωματικό υπηρεσίας. 
 
Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό της Αστυνομίας με δύο μέλη της δύναμης. 
 
Μόλις το περιπολικό πέρασε δίπλα απο το όχημα ενοικιάσεως, οι επιβαίνοντες σε αυτό άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών με αυτόματο όπλο.
 
Τα πυρά τραυμάτισαν τον ένα αστυνομικό σοβαρά στον θώρακα και το συκώτι, ενώ ο δεύτερος πρόλαβε να βγει απο το περιπολικό και να χρησιμοποιήσει το υπηρεσιακό του όπλο εναντίον των δραστών. 
 
Οι δράστες καταφέρνουν να διαφύγουν απο την περιοχή με το όχημα τους και καταδιώκονται απο τον αστυνομικό εκτός υπηρεσίας. 
 
Στην περιοχή του Αγίου Σύλα και του νέου νοσοκομείου Λεμεσού εγκαταλείπουν το όχημα ενοικιάσεως στο οποίο εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος και διαφεύγουν απο τη σκηνή πεζοί. 
 
Στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού σημαίνει συναγερμός. Οι αστυνομικοί διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης και ο ένας υποβάλλεται σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.
 
Ολονύχτια επιχείρηση για εντοπισμό των δραστών 
 
Αμέσως οι αρχές εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό των δραστών. 
 
Πάνοπλοι αστυνομικοί περιπολούν με ειδικό αντιτρομοκρατικό εξοπλισμό στις γειτονίες του Ύφωνα. 
 
Φτάνουν ενισχύσεις απο μέλη της Αστυνομίας που υπηρετούν στην Λευκωσία, ενώ αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας σπεύδουν στην περιοχή εθελοντικά για να συνδράμουν στις έρευνες.
 
Πληροφορία για τραυματισμένο πρόσωπο που διακινείται στην περιοχή του νέου νοσοκομείου, έστρεψε  τις έρευνες προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση για αρκετή ώρα, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα 
 
Εσπευσμένα στη Λεμεσό ο Αρχηγός Αστυνομίας
 
Γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα στη σκηνή του αιματηρού επεισοδίου και των ερευνών έφτασε ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου. Αφού ενημερώθηκε απο τους αξιωματικούς της δύναμης για τις εξελίξεις, μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο της Λεμεσού για να βρίσκεται δίπλα στους τραυματίες αστυνομικούς και στις οικογένειες τους. 
 
 
Συνεχίζονται οι έρευνες
 
Μέχρι αυτή την ώρα, μηχανοκίνητες και πεζοπόρες μονάδες της Αστυνομίας πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους στην περιοχή όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα.
 
Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους πολίτες αναφορικά με τον εντοπισμό των δραστών, όποιος γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού ή τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη 1460 ή διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας «Καταγγελία Εγκλήματος» στο application της Αστυνομίας Κύπρου
 
Οι αρχές καταζητούν Ευθύβουλο Γεώργη (ΒΟΥΛΗ), 31 ετών από την Πάφο και Χαράλαμπο Καλογερίδη, 33 ετών κάτοχο Ελληνικού διαβατηρίου, οι οποίοι καταζητούνται επίσης για ένοπλες ληστείες σε Συνεργατικά ιδρύματα και υποκαταστήματα τραπεζών στην ευρύτερη περιοχή της Λεμεσού. 
 
λλλλ
 
Εναντίον των δύο υπόπτων εξετάζονται τα εξής αδικήματα: 
 
1.Συνομωσίας για φόνο
 
2.Συνομωσίας προς διάπραξης κακουργήματος
 
3.Απόπειρας φόνου
 
4.Παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου
 
5.Παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών
 
6.Ρίψης πυροβολισμών σε κατοικημένη περιοχή
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis