Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:15 | 07/05/2018

Καταζητούνται ο Ηλίας Μούζος και ο Χαράλαμπος Καλογερίδης - Έχουν συλληφθεί η 33χρονη Σλοβάκα που νοίκιασε το όχημα, ο 31χρονος Ευθύβουλος Γεωργή κι ένας 35χρονος Βούλγαρος - Οι πλείστοι των αδίστακτων εμπλεκομένων κατάγονται από την Πάφο, όπου και εκεί έχουν επεκταθεί οι έρευνες των Αρχών, πέραν της Λεμεσού - Τι δήλωσε η Σλοβάκα ανακρινόμενη, ενώ υπάρχει η εικασία ότι η παρουσία των υπόπτων στην συμπλοκή σχετίζεται με μια χαλασμένη παρτίδα ναρκωτικών - Εκτεταμένες έρευνες και μπλόκα σε όλη την Πάφο, ενώ κλίμα τρόμου έχει κατακλύσει τον Ύψωνα

Συνελήφθη το πρωί από την Αστυνομία 33χρονος, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκαν 45 συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν συνολικά 99 γραμμάρια άσπρης σκόνης, που πιστεύεται ότι είναι κοκαΐνη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 33χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης απόπειρας φόνου εναντίον αστυνομικών, που διαπράχθηκε στις 5/5/2018, στη Λεμεσό.

Επίσης, στην κατοχή του συλληφθέντος εντοπίστηκε χρηματικό ποσό ύψους €3,800. Στο υποστατικό εντοπίστηκε, επίσης, γυναίκα ηλικίας 38 χρόνων, η οποία όπως διαφάνηκε από τις εξετάσεις, διαμένει παράνομα στην Κύπρο.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έρευνας στο υποστατικό, εντοπίστηκαν επτά εργοστασιακές κροτίδες και 20 μεγάλες αυτοσχέδιες κροτίδες, οι οποίες παραλήφθηκαν ως τεκμήρια. Τα πιο πάνω πρόσωπα συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση ενώ την υπόθεση διερευνά η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Λεμεσού).

Η επίθεση σε αστυνομικό σε ληστεία στην Πάφο σχετίζεται με την Σλοβάκα και τους υπόπτους για το πιστολίδι

Εκτεταμένες έρευνες διεξάγει η Αστυνομία Πάφου συνδράμοντας στις προσπάθειες της αστυνομικής διεύθυνσης Λεμεσού για εντοπισμό των δραστών της επίθεσης με αυτόματο όπλο κατά μελών της Αστυνομίας στην περιοχή του Ύψωνα. Σε κάθε περίπτωση η Αστυνομία συσχετίζει τους δράστες με το οργανωμένο έγκλημα και συγκεκριμένα την διακίνηση ναρκωτικών. Ο 33χρονος εξ Ελλάδος Χαράλαμπος Καλογερίδης καταζητείται για σωρεία ληστειών, μεταξύ άλλων και σε τραπεζικά ιδρύματα της Λεμεσού και πολλών άλλων έκνομων πράξεων, ενώ ο 38χρονος Ηλίας Μούζος είναι επίσης σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών, διαρρήξεων και κλοπών, ενώ εμπλεκόταν και σε υπόθεση απόπειρας φόνου. Ακόμα η παρουσία τους στον Ύψωνα δεν έχει ξεκαθαριστεί με τι ακριβώς σχετίζεται, ωστόσο το ότι έφεραν τυφέκιο εφόδου καλάσνικοφ 7,62×39, παραπέμπει σε κάποιου είδους ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή ακόμα και εκτέλεση, η οποία απετράπη την τελευταία στιγμή από την εμφάνιση των δύο άτυχων αστυνομικών.

Εξάλλου, ο Δήμαρχος Ύψωνα καταγγέλλει την ανυπαρξία της πολιτείας, ζητώντας άμεσα μέτρα, ενώ αναφέρεται σε κλίμα τρόμου που επικρατεί στην περιοχή, πόσο δε μάλλον τώρα που τουλάχιστον 2 εκ των δραστών παραμένουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία έρευνες διεξήχθησαν και σε σπίτια και υποστατικά προσώπων που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στο επεισόδιο ενώ ερευνήθηκε και το διαμέρισμα στο οποίο διαμένει η Σλοβάκα ηλικίας 33 ετών η οποία είχε προχωρήσει στην ενοικίαση του οχήματος στο οποίο επέβαιναν οι δράστες.

Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε, ότι το αυτοκίνητο είχε ενοικιαστεί στην Πάφο, σε γυναίκα ηλικίας 33 ετών, η οποία και συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος. Εξάλλου, ανακρινόμενη η 33χρονη Σλοβάκα, είπε ότι ναι μεν ανέλαβε την ενοικίαση του οχήματος για λογαριασμό των δραστών, εντούτοις, δεν γνώριζε τι προτίθενται να πράξουν ή τι εγκληματικά σχέδια είχαν, παρότι για τους Αστυνομικούς έχει καταστεί ξεκάθαρο ότι πρόκειται για υπόθεση ναρκωτικών, ίσως και για κάποια χαλασμένη παρτίδα.

Η 33χρονη που διαμένει μόνιμα στην Πάφο διατηρεί σχέση με 39χρονο ομογενή που συνελήφθη επ’ αυτοφόρω το βράδυ του Σαββάτου όταν επιχείρησε να διαρρήξει διαμέρισμα στην Χλώρακα. Ο 39χρονος που τελεί υπό τριήμερη κράτηση φέρεται να σχετίζεται με τα πρόσωπα που επέβαιναν στο όχημα.

Πριν τη σύλληψη του επιτέθηκε μάλιστα με ξύλο και κτύπησε μέλος της Αστυνομίας ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκαν διάφορα αντικείμενα.

Η γυναίκα παραδέχεται ότι τους παραχώρησε το όχημα χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς το ήθελαν.

Στο μεταξύ μόλις έγινε γνωστό ότι στο επεισόδιο του κρίσιμου τραυματισμού μέλους της Αστυνομίας εμπλέκονται πρόσωπα που κατάγονται ή που διαμένουν στην Πάφο, η Αστυνομία έστησε οδοφράγματα τόσο στον καινούργιο όσο και στον παλιό δρόμο Λεμεσού- Πάφου.

Επίσης ελέγχους διενεργεί  και στα οχήματα που  κατευθύνονται προς την Πάφο.

Δείτε το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του ΡΙΚ στη Λεμεσό, Μαρίας Κωνσταντίνου:

Οι χθεσινές εξελίξεις…
Η Αστυνομία καταζητεί τον Ηλία Μούζο, 38 ετών, σε σχέση με την υπόθεση απόπειρας φόνου εναντίον των δύο μελών της Αστυνομίας, που διαπράχθηκε χθες βράδυ στην περιοχή Υψωνα. Εναντίον του εκκρεμεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας για φόνο, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών και ρίψης πυροβολισμών σε κατοικημένη περιοχή.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού, στο τηλέφωνο 25-805057, ή τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με την Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Συνελήφθη ύποπτος

Χειροπέδες σε 35χρονο από τη Βουλγαρία πέρασε η Αστυνομία νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, σε σχέση με την υπόθεση απόπειρας φόνου εναντίον των δύο μελών της Αστυνομίας, που διαπράχθηκε χθες βράδυ στην περιοχή Υψωνα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, ο 35χρονος είχε εντοπιστεί να περιφέρεται πεζός στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση την Πάφο και οδηγήθηκε για ανάκριση στην αστυνομία, όπου φέρεται να τοποθετεί τον εαυτό του στο αυτοκίνητο ενοικιάσεως από το οποίο ρίχθηκαν οι πυροβολισμοί, που τραυμάτισαν τους δύο αστυνομικούς. Ο ένας αστυνομικός τραυματίστηκε κρίσιμα.

Εξάλλου, αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι στη σύλληψη 31χρονου κατοίκου χωριού της επαρχίας Πάφου, προχώρησε το πρωί σήμερα η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας φόνου εναντίον αστυνομικού.

Ο 31χρονος εντοπίστηκε από μέλη της Αστυνομίας, εντός περιφραγμένου οικοπέδου, στη Λεμεσό, κατά τη διάρκεια των ερευνών για εντοπισμό των δραστών της επίθεσης. Ακολούθως συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος.

Λόγω του ότι ήταν τραυματισμένος, ο 31χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει δύο τραύματα στο αριστερό πόδι και την στερνική περιοχή, τα οποία προκλήθηκαν από βολίδες πυροβόλου όπλου. Φέρει επίσης εκδορές στην περιοχή του θώρακα και αποσπάσεις δέρματος, στις παλάμες του. Αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, για περαιτέρω νοσηλεία.

Για την υπόθεση υπό 8ήμερη κράτηση τελεί 33χρονη ως το πρόσωπο που ενοικίασε το όχημα.

newsit.com.cy

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis