Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:56 | 24/02/2022

Η Λετονία, μια χώρα της Βαλτικής που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εκτίμησε ότι πρέπει να προετοιμαστεί για «ενδεχόμενους κινδύνους για την ασφάλειά της» μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η Λετονία είναι ασφαλής, δεν απειλούμαστε στρατιωτικά άμεσα», επεσήμανε το υπουργείο Εξωτερικών της Λετονίας σήμερα.

«Ωστόσο η Λετονία πρέπει να προετοιμαστεί για ενδεχόμενους κινδύνους για την ασφάλειά της –απρόβλεπτες προσφυγικές ροές, κυβερνοεπιθέσεις, επιθέσεις ψευδών ειδήσεων, προκλήσεις στον τομέα της ενέργειας», πρόσθεσε.

Εξάλλου η χώρα θα μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ουκρανία από το Κίεβο στη Λβιβ.

Στο μεταξύ 40 Αμερικανοί στρατιωτικοί έφτασαν νωρίς σήμερα στη Λετονία από την Ιταλία, η πρώτη ομάδα στρατιωτικών από τους περισσότερους από 300 που αναμένεται να αναπτυχθούν στη χώρα, επεσήμανε το λετονικό υπουργείο Άμυνας.

Τα στρατεύματα αυτά που θα σταθμεύσουν στη στρατιωτική βάση Αντάζι, έξω από την πρωτεύουσα Ρίγα, έφτασαν στη χώρα σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυκτα προτού ξεκινήσει η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τρίτη την αναδιανομή των στρατευμάτων στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της οποίας θα σταλούν 800 στρατιώτες του πεζικού στην περιοχή της Βαλτικής και έως και οκτώ πολεμικά αεροσκάφη F-35 σε διάφορα σημεία της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis