Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:16 | 23/09/2018

Υπόθεση εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενήλικων προσώπων διερευνά η Αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη 43χρονου για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

[custom:google-ads]

Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι η  διερεύνηση της υπόθεσης, άρχισε μετά από επιχείρηση του ΟΠΕ Λευκωσίας, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (21/9/2018), σε περιοχή της Λευκωσίας. Κατά τη διάρκεια της πιο πάνω επιχείρησης, τα μέλη της Αστυνομίας, προχώρησαν στην αυτόφωρη σύλληψη 36χρονης, η οποία εντοπίστηκε να επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις, με άνδρα, σε δημόσιο χώρο. Επίσης, στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε να επιδίδεται σε πορνεία, έναντι χρηματικής αμοιβής και 25χρονη.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στην πιο πάνω περιοχή εντοπίστηκε και ο 43χρονος, ο οποίος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας. Στην κατοχή του, είχε εντοπιστεί μετά από έρευνα, το χρηματικό ποσό των €530, για το οποίο δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για το πώς βρέθηκε στην κατοχή του.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης και τις ανακρίσεις που ακολούθησαν, φαίνεται ότι τόσο η 36χρονη, όσο και η 25χρονη, είναι θύματα εμπορίας προσώπων. Αφού η 36χρονη απολύθηκε της κράτησης της, οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν σε ασφαλή χώρο διαμονής.

Από τις εξετάσεις, εξασφαλίστηκε και μαρτυρία εναντίον του 43χρονου. Βάσει της μαρτυρίας αυτής, εκδόθηκε εναντίον του δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου επανασυνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Εναντίον του διερευνώνται τα αδικήματα της εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενήλικων προσώπων, της μαστροπείας, της προαγωγής διαφθοράς γυναίκας με απειλές, της εκμετάλλευσης πορνών και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Τα πιο πάνω αδικήματα φαίνεται να διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών, 2016 και 2018, στη Ρουμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων διερευνά την υπόθεση. 

www.newsit.com.cy

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis