Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 23/03/2017

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Αθήνας:

 

Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσης Αθηνών επισκέφθηκε το Α.Τ. και Τ.Α. Συντάγματος, καθώς και την Ομάδα ΘΗΤΑ που συστεγάζεται στο κτίριο.

      Συγκεκριμένα για:

  • Α.Τ. Συντάγματος: Το σοβαρότερο πρόβλημα που αναφέρθηκε ήταν το ζήτημα με τα ληγμένα αλεξίσφαιρα, καθώς όπως χαρακτηριστικά μας μεταφέρθηκε από τα 160, λειτουργικά είναι μόνο τα 40. Επίσης υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις ενδοεπικοινωνίες μέσω ασυρμάτων καθώς πολλοί από αυτούς δεν είναι σε λειτουργία. Επιπλέον, εντύπωση προκάλεσε πως ακόμα και την προηγούμενη ημέρα της επισκέψεώς μας, μας γνωστοποιήθηκε πως αποσπάσθηκε συνάδελφος από το Α.Τ. Συντάγματος αποκλειστικά(!!!) για φρούρηση οικίας Υπουργού της Κυβέρνησης. Φυσικά τούτο συμβαίνει σε όλα τα Α.Τ., δηλαδή να αποσπώνται συνάδελφοι σε υπηρεσίες φρούρησης ευπαθών στόχων και προσώπων της Κυβέρνησης, συνεχίζοντας ωστόσο να καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις στα Α.Τ., δυσχεραίνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο το έργο τους. Κατά τ’ άλλα κάποιοι ισχυρίζονται ότι θέλουν να πατάξουν την εγκληματικότητα διαθέτοντας την αστυνομία στην ασφάλεια του πολίτη!!!

  • Τ.Α. Συντάγματος:  Οι συνθήκες εργασίας σύμφωνα με τα λεγόμενα των συναδέλφων που υπηρετούν εκεί, είναι αρκετά καλές γεγονός που οφείλεται φυσικά στη χρηστή Διοίκηση, που όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν είναι η σημαντικότερη αιτία που μία Υπηρεσία λειτουργεί ως πόλος έλξης για τους συναδέλφους ή ως ανατρεπτικός παράγοντας στην περίπτωση που υπάρχουν απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες. Το σοβαρότερο πρόβλημα που εντοπίστηκε αφορά –όπως ισχύει και για όλη την Ασφάλεια- στην ενίσχυση άλλων Υπηρεσιών (Κρατική, Υποδιεύθυνση, Φύλαξη σταθμών μετρό κλπ), γεγονός που παρακωλύει την Υπηρεσία από το να λειτουργεί όπως θα έπρεπε.
  • Ομάδα ΘΗΤΑ: Μεταφέρθηκαν καταγγελλόμενα των συναδέλφων που υπηρετούν αλλά και ενισχύουν την Υπηρεσία αυτή, ότι διατάσσονται να εκτελούν υπηρεσία μόνοι τους κατά παρέκκλιση των διατάξεων του Π.Δ. 141/1991 αναφορικά με τη φρούρηση ευπαθών στόχων. Παράλληλα η Ένωσή μας διεμήνυσε ότι τούτο είναι απαράδεκτο και δεν θα ανεχτεί τη συνέχιση αυτής της κατάστασης. Ως προς τις εργασιακές συνθήκες δεν εκφράστηκαν ιδιαίτερα παράπονα. 

        Το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών θα συνεχίσει θεσμικά τις επισκέψεις της σε όλα τα Α.Τ. και Τ.Α. αρμοδιότητάς της, προκειμένου να αφουγκραστούμε τα προβλήματα της κάθε Υπηρεσίας της Αθήνας, βρισκόμενοι κοντά στους συναδέλφους μεταφέροντας τα προβλήματά τους στους αρμόδιους για την ουσιαστική επίλυσή τους και όχι απλά για την ανέξοδη καταγραφή τους.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣΡΗΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis