Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:15 | 23/04/2019

Στόχος διαρρηκτών έγινε το Σαββατοκύριακο το σπίτι του διάσημου συλλέκτη μουσικών οργάνων, Ατίλιο Μπέρνι.  Η λεία τους ήταν 35... σαξόφωνα από τη συλλογή του, όμως "ξέχασαν" το πολυτιμότερο όλων, εκείνο που ανήκε στον ζωντανό θρύλο της τζαζ Σόνι Ρόλινς.

Οκτώ από τα 35 σαξόφωνα βρέθηκαν πεταμένα στον δρόμο, σε μια λαϊκή συνοικία της Ρώμης, εξήγησε ο συλλέκτης που έχει στην κατοχή του σχεδόν 600 μουσικά όργανα.

Η συνολική αξία των ιστορικών οργάνων πάντως, αγγίζει τις 300.000 ευρώ, σύμφωνα με τον Μπέρνι. Ο συλλέκτης σημείωσε επίσης ότι η μεταπώληση τόσο παλαιών και σπάνιων μουσικών οργάνων θα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση για τους δράστες. Κάποια από τα σαξόφωνα ανάγονταν στον 19ο αιώνα, ένα ανήκε στον Αμερικανό τζαζίστα Έντριαν Ρολίνι. Όμως το κορυφαίο όλων, το "διαμάντι" της συλλογής του, πέρασε απαρατήρητο.

[custom:google-ads]

"Δεν άγγιξαν το σαξόφωνο του Σόνι Ρόλινς", είπε περιχαρής ο Ατίλιο Μπέρνι, εξηγώντας ότι αυτό "μάλλον σημαίνει ότι δεν ήξεραν τι έκαναν".

Ο Ατίλιο Μπέρνι είναι γνωστός παγκοσμίως για τη συλλογή των σαξοφώνων του, τα οποία έχει εκθέσει στο Λούβρο και σε άλλα μουσεία σε πολλές χώρες. Στις 6 Σεπτεμβρίου πρόκειται να εγκαινιαστεί στο Μακαρέζε, κοντά στη Ρώμη, το πρώτο μουσείο σαξοφώνου στον κόσμο και τα κλεμένα μουσικά όργανα θα αποτελούσαν μέρος της συλλογής του. "Αυτή η ατυχία μου δίνει άλλο ένα κίνητρο για να ανοίξω το μουσείο", τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis