Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 20/01/2016

«Δύο άτομα συνελήφθησαν γιατί στις 5.00 το απόγευμα της 15ης Ιανουαρίου 2016 εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Αγίας Βαρβάρας στο Παλαιό Φάληρο και με την απειλή μαχαιριού ακινητοποίησαν 43χρονο υπάλληλο, υπήκοο Μπανγκλαντές, και του απέσπασαν χρηματικό ποσό της τάξης των 250 ευρώ. Οι δύο δράστες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και προσπάθησαν να διαφύγουν. Εντοπίσθηκαν όμως λίγο αργότερα από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ».

 
Η είδηση αυτή από το δελτίο συμβάντων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που συντάχθηκε το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι -δηλαδή περίπου μία ημέρα αργότερα από το συμβάν- δεν θα είχε κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον και θα χανόταν μέσα στο πλήθος των εκατοντάδων παρόμοιων περιστατικών. Αν δεν υπήρχε όμως μια… μικροδιαφορά: ο ένας από τους συλληφθέντες «ληστές του πρατηρίου» ήταν 76 χρόνων και ο συνεργός του 55χρονος!
 
Έκπληκτοι οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν τον λόγο και την αιτία για την οποία ο άνθρωπος που διένυε την όγδοη δεκαετία της ζωής του αποφάσισε να κάνει ληστρική επιδρομή που θα «ζήλευαν» οργανωμένες συμμορίες κακοποιών ή τι άλλο συμβαίνει γύρω από αυτό το περίεργο περιστατικό. Αρχικά διατυπώθηκαν υπόνοιες για «έναν γέροντα που η απόγνωση της ανέχειας τον ώθησε στην αρπαγή των χρημάτων». Όμως φαίνεται ότι η υπόθεση είχε και άλλες παραμέτρους.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, ο 76χρονος κατηγορούμενος για τη «ληστεία με μαχαίρι» είναι ποντιακής καταγωγής, εργαζόταν σε εταιρεία φορτηγών και είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ. Η οικογένειά του πάντως δεν υποστηρίζει ότι αντιμετώπιζε ουσιαστικό οικονομικό πρόβλημα.
 
Ο 76χρονος που φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και μετά τη σύλληψή του νοσηλεύεται, έδωσε, όπως και ο φερόμενος ως συνεργός του, διαφορετική εκδοχή των γεγονότων.
 
Όπως υποστήριξε, είχε πάει μαζί με τον φίλο του -εργαζόταν ως ελαιοχρωματιστής- στο εν λόγω πρατήριο για να βάλει καύσιμα στο ΙΧ του. Εκεί , σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, φέρεται να δόθηκε συνέχεια σε ένα προηγούμενο επεισόδιο που είχε συμβεί προ δύο εβδομάδων με τον ίδιο υπάλληλο του πρατηρίου. Η προστριβή φέρεται να υπήρξε για την «καθυστερημένη εξυπηρέτησή» του από τον αλλοδαπό εργαζόμενο. Στην εξέλιξη αυτής της λογομαχίας φέρεται, όπως αναφέρει ο 76χρονος κατηγορούμενος, να απείλησε τον υπάλληλο και να υπήρξε συμπλοκή μαζί του. Όπως υποστηρίζει, «αυτή η συμπλοκή εξελήφθη σαν προσπάθεια ληστείας με την απειλή μαχαιριού. Κάτι που ωστόσο δεν συνέβη…»
 
Από τις ίδιες πηγές μνημονεύεται ότι «ο υπάλληλος του πρατηρίου υποστήριξε αργότερα ότι τελικώς δεν του είχαν κλέψει τα 250 ευρώ και ήταν παρανόηση». Ο δικηγόρος του 76χρονου κ. Γιώργος Ψαρρής σημειώνει ότι «το περιστατικό περιορίστηκε σε αναξιοπρεπείς συμπεριφορές και αντεγκλήσεις μεταξύ του εντολέα μου και του υπαλλήλου του βενζινάδικου. Ο τελευταίος, όμως, παραποιώντας την αλήθεια κατέθεσε ψευδή μήνυση κατά του εντολέα μου για το αδίκημα της ληστείας και μάλιστα μετά όπλου».
 
Όμως στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για ένα περίεργο περιστατικό με τις κινήσεις και τη «δράση» του 76χρονου και του συνεργού του και ότι η επέμβαση της ομάδας ΔΙΑΣ δεν έγινε τυχαία. Η υπόθεση θα διερευνηθεί περαιτέρω, μετά και την ανάλυση από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια του βίντεο της καταγγελλόμενης ληστείας από τις κάμερες του πρατηρίου.
 
Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
 
 
tovima.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis