Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:29 | 20/06/2015

Ληστρικές ενέδρες, στήνουν οι δράστες επιθέσεων του δρόμου και τσαντάκηδες, μέσα και έξω από υποκαταστήματα τραπεζών, εντοπίζοντας πολίτες που προβαίνουν σε αναλήψεις χρηματικών ποσών με αφορμή τη φημολογία της χρεοκοπίας.

Τέτοιου είδους επιθέσεις φαίνεται να παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις τα τελευταία 24ωρα σε Αττική και επαρχία.

 

 

 

 

Περιστατικά σε όλη την Ελλάδα 

Η χαρακτηριστικότερη περίπτωση είχε καταγραφεί στο μεσημέρι της Τετάρτης στην Πλ. Ελευθερίας στην Ξάνθη. Το ηλικιωμένο ζευγάριείχε πάει σε τράπεζα της πόλης και είχε προβεί σε ανάληψη 30.000 ευρώ υπό τον φόβο των... capital controls. Λίγο αργότερα, ένας νεαρός άνδρας επιτέθηκε στην 77χρονη γυναίκα και της άρπαξε την τσάντα με τα χρήματα.

 Χθες το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Σωκράτους και Ιακωβάτων στα Πατήσια άγνωστος επιτέθηκε σε 81χρονη γυναίκα και της άρπαξε την τσάντα που περιείχε 1.000 ευρώ και προσωπικά της έγγραφα.

 

 

 

 

Στην οδό Ζαΐμη στα Εξάρχεια, τρεις άνδρες επιτέθηκαν σε 75χρονο, την ώρα που βρισκόταν στην είδοδο της πολυκατοικίας που διαμένει, και του άρπαξαν 350 ευρώ και τα κλειδιά του σπιτιού του. Στους Αμπελόκηπους, δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, προσέγγισαν 78χρονη και αφαίρεσαν την τσάντα της, η οποία περιείχε προσωπικά έγγραφα και περίπου 500 ευρώ.

Δυστυχώς όπως  κάθε φορά που διαχέεται η φημολογία χρεοκοπίας της χώρας, πρώτα οι ηλικιωμένοι είναι αυτοί που σπεύδουν σε τραπεζικά υποκαταστήματα προκειμένου να πάρουν τις οικονομίες τους και να τις κρύψουν στα σπίτια τους.

Αποτέλεσμα αυτών των κινήσεων η αύξηση των κρουσμάτων ληστειών και απατών σε βάρος τους.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis