Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:54 | 08/09/2015

Σε ένα μικρό νησί της Δωδεκανήσου με περίπου 3.000 μονίμους κατοίκους υπάρχουν κάποιοι αφανής ήρωες που παλεύουν καθημερινά νυχθημερόν με κίνδυνο της ζωής τους ξεχασμένοι τελείως από την πολιτεία το κράτος και την ηγεσία με πολλά πολυποίκιλα και άλυτα προβλήματα.

Λιγότεροι από 10 λιμενικοί και άλλοι τόσοι αστυνομικοί, σε ένα νησί με μόνο ένα ιατρό, χωρίς ΕΚΑΒ χωρίς Πυροσβεστική Υπηρεσία χωρίς Διασώστες, Χωρίς εθελοντικές ομάδες (όπως Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Ερυθρός Σταυρός κτλ) με ανύπαρκτες εγκαταστάσεις υποδοχής παράτυπων μεταναστών και χωρίς την ύπαρξη κρατητηρίων διαχειρίστηκαν το 2014 πάνω από 3.500 παράτυπους μετανάστες, ενώ το 2015 από 1η Μαρτίου έως και σήμερα έχουν διαχειριστεί πάνω από 5.500 παράτυπους μετανάστες χωρίς καμία ενίσχυση.!!!

Τα περισσότερα περιστατικά λαμβάνουν χώρα σε ορεινές δύσβατες και δυσπρόσιτες μη προσβάσιμες από στεριά και θάλασσα περιοχές με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού με γνώμονα πάντα την διάσωση και την βοήθεια προς το συνάνθρωπο.

Διαχειρίζονται σχεδόν καθημερινά, περιστατικά με πολύ μεγάλο αριθμό ΠΕΠ, ενώ συλληφθέντες παραμένουν σε προαύλιο χώρο και πλησίον των Υπηρεσιών με αποτέλεσμα να δημιουργούνταιαυξημένοι κίνδυνοι σε ότι αφορά την υγιεινή, την ασφάλεια του προσωπικού, ενώ δεν υφίσταται προσωπικό πέραν του ενός (01) στελέχους, για την φύλαξη και τον προαυλισμό τους.

Προσωπικό Υπηρεσίας απασχολείται εκτός από τα Γραφεία της Υπηρεσίας, σε Μέτρα Τάξης στο λιμάνι (πρωί- απόγευμα-νύχτα), περιπολίες, χερσαίες περιπολίες, συλλογή πληροφοριών προς αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, φύλαξη και μεταγωγή κρατουμένων, λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, φύλαξη πληθώρας κατασχεμένων σκαφών κ.λ.π. Εξαιτίας, της ραγδαίας αύξησης των περιστατικών παράνομης μετανάστευσης με πολύ μεγάλο αριθμό παράτυπων μεταναστών, σχεδόν καθημερινά, καθώς και φύλαξη πληθώρας κατασχεμένων σκαφών αλλά και λόγω της τουριστικής κίνησης στους λιμένες, η υπάρχουσα δύναμη της Υπηρεσίας δεν επαρκεί για την εκτέλεση των Υπηρεσιών, με αποτέλεσμα όλα τα στελέχη να εργάζονται πολύ πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου εργασίας, με νυχτερινές ώρες απασχόλησης πέραν του προβλεπόμενου ορίου και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης των ημερών ημερήσιας ανάπαυσης (ρεπό).

Και επειδή πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και πρέπει να θέτουμε τον πήχη ψηλά με όνειρα και ιδανικά και να προσπαθούμε πάντα για ένα καλύτερο αύριο, με επαγγελματισμό και καταστρατηγώντας τις ανισότητες που υπάρχουν εντός του Σώματος.

Και εδώ τίθενται μερικά βασικά ερωτήματα……..

Σε τι ενέργειες έχουν προβεί τα τελευταία έτη οι τοπικοί φορείς, ο Δήμος, η Περιφέρεια αλλά και οι Κεντρικές συναρμόδιες Υπηρεσίες και τα Υπουργεία για την επίλυση του προβλήματος ή την απλοποίηση των διαδικασιών???

Ανύπαρκτη η ενίσχυση σε προσωπικό αλλά και μέσα!!!

Ποια η ηθική ανταμοιβή στο προσωπικό που διατελεί μια καθημερινή αδιάκοπη μάχη σε υποστελεχωμένες Υπηρεσίες με ανύπαρκτες υποδομές, χωρίς κρατητήρια, χωρίς να λαμβάνουν καν το επίδομα παραμεθόριου, εργαζόμενοι ατέλειωτες ώρες χωρίς ρεπό γιατί απλά δεν υπάρχει η δυνατότητα???

Εδώ ενάμιση πλήρωμα σε ΠΛΣ με καθημερινές νυχτερινές περιπολίες και αλλού 25 άτομα πλήρωμα σε ΠΛΣ που δεν εκτελούν περιπολίες και παραμένουν δεμένα μέσα σε πολυσύχναστες μαρίνες!!!

Ποια είναι τα κίνητρα για τους ανθρώπους που φυλάνε Θερμοπύλες σε σχέση με αυτούς που πίνουν καφέ στο Κολωνάκι???

Καμιά φορά ένα χτύπημα στην πλάτη και ένα μπράβο θα ήταν αρκετό…αλλά πλέον δεν υπάρχει ούτε αυτό, αντιθέτως κάποιοι μέσα από τα γραφεία τους με τα a/c χλευάζοντας ρωτάνε πως πάνε οι «διακοπές μας» στο ακριτικό νησί…!!! Αυτούς θα τους παρακαλέσουμε να προσέχουν μην κόψουν κανένα δάχτυλο στα συρτάρια του γραφείου τους!!!!

Κάποιοι θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς μας και τις οικογένειες μας με τις παραλήψεις τους και μη εφαρμόζοντας τα ΠΔ και τους νόμους περί μεταθέσεων, στελέχωση Υπηρεσιών κτλ κάνοντας τους νόμους απλά ευχολόγια… Αυτοί δεν ελέγχονται από κανένα ??? αυτοί γιατί δεν τιμωρούνται ??? γιατί παραμένουν στο απυρόβλητο ???

Εμείς όμως αν δεν κάνουμε τα προβλεπόμενα μας «τραβάνε το αυτί», τα αναφέρατε και οι ΕΔΕ πάνε βροχή…

Πόσο ακόμα θα αντέξουμε αυτή την αδικία ???

Επειδή λοιπόν δεν είμαστε αλαζόνες καλούμε όλους τους συναδέλφους ανεξαρτήτως βαθμού να έρθουν εδώ στην παραμεθόριο να δουν και να αισθανθούν και αυτοί τις «διακοπές» που κάνουμε εδώ…

από email στα  ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ www.limeninika-nea.blogspot.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis