Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:26 | 12/10/2019

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η απολογία του λιμενάρχη Θεσσαλονίκης, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα με τις μίζες που είχε στηθεί στο λιμάνι της πόλης και είχε υπό τον έλεγχό του την κίνηση των πλοίων.

Από κατήγορος κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι βρέθηκε ο Λιμενάρχης Θεσσαλονίκης που φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα με τις μίζες που είχε στηθεί στο λιμάνι της πόλης και είχε υπό τον έλεγχό του την κίνηση των πλοίων.


Στην απολογία που έδωσε στην ανακρίτρια υποστήριξε πως με δική του πρωτοβουλία έφτασε στην εισαγγελία διαφθοράς η υπόθεση μετά την ανώνυμη καταγγελία.
[custom:google-ads]
“Έκανα ΕΔΕ στους διεφθαρμένους”

Ξεκινώντας την απολογία του ο λιμενάρχης αναφέρει πως “Η πραγματικότητα είναι ότι προ διετίας διέταξα ΕΔΕ μετά απο καταγγελία του πληρώματος της πλοηγίδος (του σκάφους που μεταφέρει τους πλοηγούς στα πλοία) περί χρηματισμού των πλοηγών από τους ναυτικούς πράκτορες, πλην όμως το πόρισμα της εν λόγω εξέτασης απέβη απαλλακτικό για τους πλοηγούς, δεδομένου ότι άπαντες οι ναυτικοί πράκτορες αρνήθηκαν ότι απαιτήθηκαν από αυτούς και ότι έδωσαν στους πλοηγούς χρήματα για οιαδήποτε αιτία. Ταυτόχρονα με την ΕΔΕ διαβίβασα την καταγγελία και τον φάκελο που σχηματίστηκε στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, ο οποίος τον διαβίβασε περαιτέρω στην εισαγγελέα Διαφθοράς όπου και εκκρεμεί ακόμα”.

Όπως επισημαίνει ο πλοίαρχος “Το γεγονός ότι η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, αντί να με καλέσει ως μάρτυρα και να συνεργαστεί μαζί μου, στη διερεύνηση της καταγγελίας που εγώ πρώτος επώνυμα της διαβίβασα στις 5 Δεκεμβρίου 2018, καθώς μέχρι τότε υπήρχε μόνο μια ανώνυμη καταγγελία και άρα η δική μου πρωτοβουλία είχε σαφώς μεγαλύτερη βαρύτητα, με έθεσε υπο παρακολούθηση αμέσως μετά τη διαβίβαση της καταγγελίας, ζητώντας μάλιστα από τον Φεβρουάριο του 2009, από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης την άρση του απορρήτου του τηλεφωνικού μου αριθμού, είναι οπωσδήποτε ύποπτο και δυστυχώς για μένα επιβεβαιώνει ότι η ως άνω υπηρεσία κινήθηκε με σκοπιμότητα συνιστάμενη στο να διογκώσει την υπόθεση μέσω της εμπλοκής ενός υψηλόβαθμού δημοσίου υπαλλήλου”. Στη συνέχεια του απολογητικού του υπομνήματος ο λιμενάρχης, παρουσιάζει συνομιλίες όπου αποδεικνύουν σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ότι δεν έπαιζε κανένα ρόλο στην υπόθεση καθως όπως επισημαίνει δεν είχε καμία αρμοδιότητα σε αυτό το κομμάτι.

Με χρήματα από το σεντούκι αγόρασε τη γκαρσονιέρα στην Καλαμαριά

Σε ο,τι έχει να κάνει με το ξέπλυμα χρήματος αναφέρει ότι “Φέρομαι ότι νομιμοποίησα τα χρηματικά δώρα που δήθεν εισέπραξα με την αγορά ακινήτων έναντι τιμήματος 37.000 ευρώ πλην όμως η αλήθεια είναι ότι στις 9.8.2019 αγόρασα μια γκαρσονιέρα 28 τ.μ στην Καλαμαριά έναντι τιμήματος 37.000 ευρώ το οποίο δικαιολογείται απολύτως από τις αποδοχές μου ως ανώτερου αξιωματικού του Λιμενικού οι οποίες ανέρχονται τουλάχιστον στο ποσό των 1.800 ευρώ το μήνα και συγκεκριμένα το ποσό κατεβλήθη ως εξής: 2000 ευρώ με μεταφορά από λογαριασμό που διατηρώ σε τράπεζα το οποίο προήλθε από προθεσμιακή κατάθεση 18.500 ευρώ και 6.000 ευρώ που είχε κατατεθεί στον κοινό λογαριασμό με τη μητέρα μοτ λόγω επιστροφής αναδρομικών που είχαν παρακρατηθεί από τον μισθό μου. Τα υπόλοιπα 17.000 ευρώ είναι χρήματα που τόσο εγώ όσο και η μητέρα μοτυ αποταμιεύσαμε και τα τηρούσαμε εκτός τραπέζης λόγω φόβου για κατάρρευση τραπεζικού συστήματος και περικοπής των τραπεζικών καταθέσεων. Επίσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διευκρινιστεί ότι διάγω ιδιαίτερα λιτή ζωή χωρίς σπατάλες και καταχρήσεις με ελάχιστα προσωπικά έξοδα αφού δεν έχω Ι.Χ αυτοκίνητο, ούτε σκάφος και μέχρι τη σύλληψη μου διέμενα εντός του λιμεναρχείου σε χώρο που μου είχε παραχωρηθεί”.

Πηγές: news247.gr, protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis